2024. 04. 19. péntek

Emma
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Fölényes és hősies eddig – jön a „kötelező”

Fölényes és hősies eddig – jön a „kötelező”

Simán verte első ellenfelét, és bravúrosan egalizált a másodikkal a DVTK a labdarúgó-bajnokság eddig két fordulójában. Most vasárnap a Kecskemét érkezik, amelyet „verni kell”.

Legalábbis ezt várja a lassan tízezresre duzzadó szurkolótábor, nyilatkozataikkal ezt erősítik az érintettek, focisták és edzők, akik egyébként már a múlt hétvégi ferencvárosi látogatást felvezetve is arra utaltak: a Diósgyőr mindig a 3 pontra hajt. Az önbizalmat, az aktuálisan magasra tett lécet indokolhatja az alig néhány hete kivívott másodosztályú bajnoki cím, a valóban szépen összeérett csapat, a közönségnek (túlnyomórészt) tetsző futball, valamint az NB I nyitányán hazai pályán elért sima 4-1 a Zalaegerszeg ellen. Az új igazolások közül Seydi már kétgólos, akár a legutóbbi télen érkezett, fél éve piros-fehér mezes spanyol Luque.

Benczés Miklós gárdája az Üllői úton azzal vívta ki a hősies jelzőt, s végül az egy pontot, hogy a zöldektől hamar bekapott gólra szívós, küzdelmes játékkal válaszolt, a második félidőben pedig az 1-1-et eredményező szabadrúgásgóllal. Mindezt mintegy ezer vendégdrukker biztatása közepette. (Lett is utóbbi polémia az internetes fórumokon és a televízióval folytatott magánlevelezésekben, hogy a találkozót közvetítő Sport 1 munkatársai miért „keverték le” a diósgyőriek hangját, szemben a hazai ultrákéval, pontosabban miért nem raktak egyforma arányban zajmikrofonokat a két tábor elé a pálya szélére. A tévések „elfogultságát” a fővárosi rivális irányába sokan vélelmezték és kifogásolták a világhálós kommentekben. Még az is előfordulhat, hogy a miskolci „kemény mag” valamilyen formában üzenni fog legközelebb a Sport TV-seknek…)

Mindenesetre a DVTK a harmadik fordulóban a szó minden értelmében hazai pályán lesz: tényleg akár tízezres nézősereg is köszöntheti a jelenleg a tabella 5. helyén tanyázó vasgyáriakat az Andrássy úton; mondani sem kell, ez a magyar futballbajnokság mai állapotai mellett elképesztően kiugró adat volna. A július 31-én délután 4-kor kezdődő derbin a Kecskemét lesz az ellenfél, amely mint ismeretes, tavalyi kupagyőztes, idén már elbukott szereplője a nemzetközi színtérnek, és két hellyel (1 ponttal) van a táblázaton a vasárnapi házigazdák mögött.

Két esztendővel ezelőtt ugyanebben a párosításban 4-1 volt az eredmény; mint a dvtk.eu hivatalos klubhonlap olvasói hozzászólásai között írják, ezzel „most is nagyon ki tudnának egyezni” a hazai hívek. Tegyük még hozzá, az idáig utolsó Kecskemét-meccs, amit másfél éve, a kieséssel végződött NB I-es tavaszon vívtak a felek az alföldi megyeszékhelyen, diósgyőri szemmel szintén nem sikerült rosszul, az volt a csapat által abban a félidényben szerzett első pont (az összesen ötből).

A fent említett idegenlégiós gólvágók várhatóan-remélhetően ezúttal is főszerepet játszanak majd, míg a másik spanyol cselmesterre, Gallardóra – és a cserecsatár Pál Szabolcsra – biztosan nem lehet számítani, múlt heti kiállításaik következményeként. A többiek viszont mindent megtehetnek, hogy születésnapos trénerüknek külön örömet szerezzenek, amellett, hogy tapsra és éneklésre késztetik a piros-fehér sálakat lobogtató publikumot. (Benczés Miklós minapi értékelő interjúja itt: „Nem volt gyenge teljesítmény”)

 

Az alábbiakban a 2009 augusztusi, illetve a 2010 márciusi videóösszefoglalókat lehet megtekinteni, kedvcsinálóul Kecskemét-ügyben:

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Bronzérem az Euro Trophy-n
Szabó Bende ROTAX MAX Euro Trophy Genk - 2024.04.12-14. KSB Racing Team Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Tro…

További cikkek