2024. 03. 29. péntek

Auguszta
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF

Évet zártak az MVSI gyaloglói

Értékeltek az MVSI gyaloglói
Az MVSI Miskolc Városi Sportiskola Nonprofit Közhasznú Kft. gyalogló szakága a közelmúltban, a DVTK-stadion VIP-termében tartotta meg évértékelő, évindító összejövetelét.

A házigazda szerepét magára vállaló Szűcs József gyalogló szakág-vezető üdvözlő szavai után arra kérte a jelenlevőket, hogy egy perces felállással emlékezzenek meg a tavaly ősszel, 16 éves korában elhunyt kiváló sportolójukra, Harsági Zsomborra, aki 2013-ban magyar bajnoki címhez is segítette társait.

Dudás Gyula a veterán vb-n

Ezt követően, a szakmai beszámolóból megtudhattuk, hogy a gyaloglók februárban, a budapesti fedett-pályás országos bajnokságon kezdték a 2013-as  értékes pontok gyűjtését. Kovács Soma 4., és Takács Dalma 5. helye után Dudás Gyula a hagyományosan a szlovákiai Dudnice városában, márciusban megrendezett 50 km-es felnőtt ob-n az ötödik helyen végzett. Dudás Gyulához kapcsolódó hír, hogy az olimpikon, sokszoros magyar bajnok sportember Miskolc színeiben áll rajthoz az idén márciusi, budapesti fedett-pályás veterán atlétikai világbajnokságon. 
A tavaszi, április végi folytatásban, a békéscsabai 20 km-es felnőtt és U23-as, valamint a fiatalkorúak hosszú távú bajnokságán Lalik Máté (U23) bronzérmet érdemelt ki, csakúgy, mint a Kapéri Levente, Lalik Máté, Kovács Soma összeállítású  férfi csapat. Ugyanitt egyéniben Hornyik Petra (U23-as kcs.) 2., Kapéri 8., lett, míg az ifjúsági fiúk 15 km-es futamában Kovács Soma negyedikként, a serdülő leányok 3 km-én Kiss Debóra 5.,  a gyermek leányok 2 km-én Oravecz Anikó 2., Lengyel Klaudia pedig a 3. pozícióban zárt.
Júniusban Kovács Soma a zalaegerszegi ifjúsági 10 km-es ob-n alig maradt le a dobogóról, negyedik lett. Júliusban, Tatabányán a serdülő leányoknál, 3 km-en Kiss Debóra ötödikként iratkozott fel az eredménylistára.
Ocsb: két arany, egy ezüst
A szeptemberi fiatalkorúak országos csapatbajnokságán aranyérmet gyűjtött be a Takács Dalma, Bús Alda, Kovács Alexandra összeállítású trió a junior leányok  5 km-es versengésében.   Szintén a legjobbnak bizonyult az ifjúsági fiúk 10 km-es számában a Kovács Soma, Katona Péter, Harsági Zsombor alkotta miskolci sportiskolás csapat. Az ifjúsági leányok 5 km-en versenyeztek, itt Pataki Anna, Sárándi Fanni, Téglás Anna, Veres Gabriella és Kiss Cintia ezüstérmet vehetett át a díjátadáskor. 
Ami a nemzetközi versenyeket illeti, ősszel két szlovákiai erőpróbán álltak rajthoz az MVSI gyaloglói, akik közül Kapéri Levente 10 km-en bronzérmet nyert, Hornyik Petra 10 km-en ötödik, 5 km-en pedig negyedik lett, csakúgy, mint Kovács Soma 5, illetve 3 km-en.
 Az edzők és sportolók természetesen megfogalmazták: már azon fáradoznak, hogy a tavalyi sikereket is túlszárnyalják a 2014-es szezonban.
Az évértékelő, évindító eseményt megtisztelte jelenlétével Hölcz Péter, a MISI SC elnöke, Szabó Tibor, a DIAC korábbi elnöke és Tigyi József, az MVSI atlétikai szakosztályának vezetője. Ez utóbbi sportszakember tagja a Szűcs József vezette, Papp Jánost és Rácz Pált is soraiban tudó edzői teamnek is.

Fotó:A gyaloglók miskolci családja közösen búcsúztatta az óévet és indította útjára az idei esztendőt.
(Fotó: Szabó Tibor)


Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek