2024. 04. 19. péntek

Emma
1 EUR 394 HUF
1 GBP 460 HUF

Élvezetes csata!

A Ritmus ASE a Klausz-Csányi Skoda R5 trióval képviseltette magát a 22. Porec Rallye-n. Idén ez a horvát és a szlovén bajnokság közös versenye volt. Klauszék a nagyobb lélegzetű szünet miatt, ami a magyar bajnokság két utolsó versenye között van, a kellemest a hasznossal jegyében vettek rész rajta. Egy 2. hely lett az eredménye a könnyed felkészülésnek.

 

Várkonyi Szabolcs csapatvezető:

Mivel a Vértes Rallye és a Nyíregyháza Rallye között majd 2 hónap szünet van, úgy döntöttünk, hogy a mindig élvezetes, gyönyörű helyen és szenzációs gyorsaságikkal tűzdelt Porec Rallye-n indítjuk Kristófékat, hiszen nincs jobb teszt egy versenynél. Kristóf még nem ment ezeken a pályákon, így ismét gyakorolhatták az ismeretlen pályák felírását. Az első napi gyorsaságik nagyon felhordásosak voltak, ezért kellően megtisztelték őket, így a 4. helyen zárták a napot, kis lemaradással.

Másnap a 8 gyorsból 5-öt megnyertek és végig hatalmas csatában voltak a sokszoros szlovén bajnok és poreci győztes Rok Turkék Hyundai I20 R5-ével és az utolsó gyorsra 2,3 mp hátránnyal álltak oda. Sajnos ez a gyors az első körben egy baleset miatt etap lett, így Kristófnak nem volt meg a kellő magabiztossága ahhoz, hogy előnyre fordítsa hátrányát, míg Turk számtalanszor ment már ezen a gyorson, én már 10 éve is nagyokat küzdöttem itt vele.

Így maradt a 2. hely, amivel picit csalódott volt Kristóf, de amiért indultak, azt maradéktalanul teljesítették, szuper helyen, remek tempóban tudtak készülni a nyíregyházi versenyre, amit az egész csapat nagyon vár már.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Bronzérem az Euro Trophy-n
Szabó Bende ROTAX MAX Euro Trophy Genk - 2024.04.12-14. KSB Racing Team Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Tro…

További cikkek

Ma van a logisztika napja
Közös szakmai konferencián ünnepli a Logisztika Napját a Magyar Logisztikai Egyesület (MLE) és a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU)   Sajtóközlem…