2022. 08. 9. kedd

Emőd
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Elkezdődött az óriás ugrótorony bontása

Elkezdődött az óriás ugrótorony bontása

Véget ért a 17. FINA Világbajnokság, elkezdődött a Batthyány téren felállított óriás ugrótorony elbontása. A világesemény leglátványosabb versenyhelyszínének köszönhetően Budapest legszebb arcát mutathatta meg a világnak a közvetítéseknek és a csodálatos panorámának köszönhetően.

A torony bontásánál elsődleges szempont volt, hogy az építmény a lehető legrövidebb ideig zavarja a fővárosi közlekedést.
Az óriás toronyugrás a világesemény leglátványosabb sportága volt, melyről nemzetközi szinten is elismerően nyilatkoztak. A Daily Telegraph úgy fogalmazott: „Csodálatos pár nap volt, felemelő érzés volt felállni erre a fantasztikus építményre, amelyet a szervezők biztosítottak nekünk.” A Herald véleményében hangsúlyozta: „Nagyszerű a helyszín, a torony tetejéről való kilátás pedig bámulatba ejtő.”
A 10 tonnás és 34 méter magas óriás ugrótorony bontása ütemterv szerint halad. Augusztus 1-én a Bem rakparton található lelátók és konténerek kerülnek eltávolításra, így a villamosközlekedés 2017. augusztus 6-án reggel elindul, a villamosok tehát a Masters Világbajnokság alatt már rend szerint közlekednek.
A Bem rakpart nyitása a tervek szerint legkésőbb 2017. augusztus 15-én megtörténik. A Budai alsó rakpart nyitása legkésőbb 2017. augusztus 3-án várható.
Az ugrótorony szerkezete bár elbontásra kerül, betonalapzata itthon marad, így hasonló versenyek szervezésénél az már biztosított lesz.

Bp2017 Világbajnokságot Szervező és Lebonyolító Nonprofit Kft.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Traktor-race
Közlekedési versenyt szerveznek a borsodi rendőrök mezőgazdasági gépjárművezetők részére. A traktor-futamot, azaz a mezőgazdasági gépjárművezetők v…
BORSOD RACE MEDIA KFT. – 2. ZEG Rally Show 2022 Lángi Attila – Veres Gábor, BMW E86 Z4 M Hosszabb kihagyás után a hétvégén újra rajthoz áll Lángi …

További cikkek