2024. 04. 16. kedd

Csongor
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Dudás Gyulát köszöntötték Diósgyőrben

Dudás Gyulát köszöntötték Diósgyőrben

Akár rendhagyónak is nevezhető helyszínen, a DVTK atlétikai pályáján köszöntötték a közelmúltban Dudás Gyulát, a Miskolc Városi Sportiskola (MVSI) újdonsült háromszoros szenior világbajnoki ezüstérmes gyaloglóját.

A 2004-es athéni olimpia egyetlen miskolci színekben indult résztvevője nemrégiben, a fővárosban a 3 km-es fedett pályás futamban, majd a Népligetben megrendezett 10 km-es számban egyéniben és csapatban is a második helyen zárt, így öregbítve tovább egyesülete és Miskolc jó hírét.
Az örökifjú, 46 esztendős kiváló sportember a megbeszélt napon, hajnalban indult lakóhelyéről, Szegedről, hogy a márciusi, budapesti világbajnokság után először találkozhasson mesterével, barátjával, Szűcs Józseffel és klubtársaival, de nem a fehér asztal mellett, hanem az általa is sokat koptatott rekortánon.

Miskolc nevében
A komoly médiaérdeklődésre is számot tartó eseményen az MVSC egykori többszörös magyar bajnok és válogatott közép-, hosszútávfutója, Szász László, a Miskolci Sportcentrum Kft. ügyvezetője Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzatának nevében is gratulált és ajándékot adott át a kétszeres olimpikon, sokszoros magyar bajnok versenyzőnek és edzőjének.
Szűcs István, a miskolci Marathon Club SE elnöke, a Bükki Hegyi Maraton – Kisgyörgy Ádám Emlékverseny főszervezője, aki újságíróként számos korábbi Dudás-sikert is megörökíthetett az elmúlt évek során,  szintén megajándékozta a kétgyermekes családapát.
–    Nagyon meglepett és őszintén jólesik, hogy Miskolc, az itteni sportbarátaim értékelik teljesítményemet, hálás vagyok érte!- fogalmazott kissé elérzékenyülten Dudás Gyula. –  Addig versenyzek, amíg bírom, mert a sport mindig is nagyon fontos volt számomra. Időigényes műfaj a miénk, sokat kell edzeni, én még most is heti 120-150 kilométert teljesítek. A mai alkalmat is kihasználom a tréningezésre.

Életformája a gyaloglás
– Gyulának életformája a gyaloglás – mondta Szűcs József, az MVSI gyalogló szakágvezetője, akinek tanítványai az elmúlt 32 évben közel ötven világversenyen képviselték Miskolcot és nem kevesebb, mint 139 bajnoki aranyérmet érdemeltek ki. – Ma is büszke, hogy bár az Alföldön él, de Miskolchoz, Diósgyőrhöz, az MVSI-hez tartozik!  Telefonon és az internet segítségével tartjuk a kapcsolatot. Maximálisan megbízunk egymásban! Amikor csak munkája engedi, továbbra is rendelkezésünkre áll. Fiatal csapattársai számára olyan példát mutat a sportág iránti alázatból, elkötelezettségből, szorgalomból, küzdeni tudásból, klubhűségből, mely sokat jelenthet nekik saját pályafutásuk során.

Fotó: Szász László (balról), Szűcs József és Dudás Gyula a DVTK-stadionban.
(Fotó: Jeney Lajos)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Közel kilencmillió forint a kár
Egy kazincbarcikai sértett számlájáról közel kilencmillió forintot vett le egy elkövető. A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság folytat…