2024. 04. 23. kedd

Béla
1 EUR 394 HUF
1 GBP 456 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Drukkolunk egy kis esőért, a nézők szurkoljanak nekünk!

Drukkolunk egy kis esőért, a nézők szurkoljanak nekünk!

Idén a harmadik ERC futamán vesz részt Juhász Csaba. Most épp Bencs Zoltán navigál majd neki a 14 gyorsot magába foglaló versenyen.

Juhász Csaba – Bencs Zoltán
Kole Media Center Kft
Mitsubishi EVO X.
III. Rally Hungary
2021.10.22-24.

Csabival, a pilótával beszélgetek.

Október 20-án, rally teszten vettetek részt. Miként is értékeled azt?
– Nagyon hasznos volt, és rendkívül jók a benyomásaim az autóról. Sikerült jól beállítani az autót, persze ez már csak finomhangolás volt, mert a futómű beállítás oroszlán részét elvégezte Markovics Gyuri és Farkas Zsolti. Az autón is jelentős változtatások vannak, amiktől sokkal gyorsabb lett a Mitsubishi. Fantasztikus volt a teszten az autót vezetni, most nagyon jónak érzem a kocsit.

 

Pénteken a nyíregyházi rajtceremónia után irány a RabócsiRing, ahol egy szinkronpályás körverseny vár rátok, ami erősen az éjszakában lesz megrendezve. Itt gondolom, ésszel kell menni mert, beleszámít a versenyidőbe. Szereted-e az ilyen jellegű megmérettetést?
– Extra adrenalin löketet ad az üldözéses, szinkronpályás verseny. Nem igazán rallys a pálya, de a sok néző miatt még nagyobb a bizonyítási vágy, ezért parázs csaták lesznek. Szerintem itt senki sem spórol a lendülettel, mi sem fogunk óvatoskodni.

 

Szombaton hat gyors vár rátok ismerős szakaszokkal. Melyiket és miért várjátok jobban?
– Alapvetően mindegyiket, mert végre hazai pályákon, magyar nézők előtt versenyezhetünk egy ERC futamon. Már a teszten is jól esett az a sok pozitív energia, amit a nézőktől és az ismerőseinktől kaptunk. Nagyon jó érzés itthon versenyezni, de számomra a Füzér és az Újhuta a két igazi rally pálya, a szűk erdei utakon. Azokat nagyon élvezzük. Szerintem itt fog eldőlni a verseny, mert könnyű hibázni és minden apró hiba azonnal végzetes lesz. 2018-ban én is hibáztam, amikor kiütöttem pár fát az erdőből, most majd ezt az akciót kihagyom!

 

Vasárnapra eggyel több gyorsot mért rátok a rendező, benne egy városi szakasszal, amire reméljük sok néző fog kilátogatni. Ez is mért-értékelt gyors lesz. Azért meg-meg fogod húzni a kézit és a nézőknek is fogsz autózni?

– Az majd attól függ, hogy állunk a versenyben. Ha sietni kell, akkor a kéziféket csak szükség esetén használjuk.

 

Végezetül milyen tervvel érkeztek a kelet kapujába a Rally Hungary-ra?
– Megpróbálunk ésszel, de nagyon gyorsan menni. Most már alkalmas lehet az autónk arra, hogy a kategória elejével küzdjünk, de jó lenne, ha az eső is besegítene. Szóval drukkolunk egy kis esőért, a Nézők meg drukkoljanak nekünk!

Fotó: FTF pictures

– Hajósi Miklós

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Bronzérem az Euro Trophy-n
Szabó Bende ROTAX MAX Euro Trophy Genk - 2024.04.12-14. KSB Racing Team Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Tro…

További cikkek

A lakás beltéri világítása
A lakás világítótesteinek kiválasztásakor számtalan különféle szempontot kell figyelembe venni, éppen ezért a beltéri lámpák választéka is igen széles…