2024. 03. 29. péntek

Auguszta
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF

Dobogós debütálás a fesztiválon!

Bár egy különlegesen nehéz kihívásokat kínáló, tulajdonképpen terven felüli versenyhelyszínen, de annál nagyobb sikerrel debütált a Gender Racing Team a Formula4-es kategóriában a Salzburgring Motorsport Festivalon a festői szépségű helyen lévő pályán.

Az osztrák pályán is ezzel a rendezvénnyel indult a versenyszezon a járványhelyzet okozta kényszerszünet után.

A Gender Racing az FIA CEZ Zone Trophy sorozattal is sok helyen együtt futó Drexler Formel Cup első versenyhétvégéjére kapott meghívást a sorozat promoterétől. A jó öreg Salzburgring még mindig komoly kihívás minden versenyző számára a nagy sebességű egyenesekkel, döntött kanyarokkal, egyszóval bőven kell vér hozzá a fontos testrészekbe a több mint négy kilométer tizenkét kanyarjához!

Ráadásul az időjárás sem könnyítette meg a csapat dolgát, hiszen a pénteki edzésnapon az óriási hőséget szombaton az időmérőkre szinte egész nap a szakadó eső, míg vasárnapra, a versenyfutamokra az ismét felszáradó pálya várta a két fiatal versenyzőt.

Oliver Michl és Berta Benjámin életük első éles formula autós versenyhétvégéjükön nagyszerűen vették az akadályokat. Abszolút versenyképes időket futottak meg az edzéseken és az időmérőkön több erősebb kategóriában induló hazai versenyzőt is megelőzve. Mindkét GRT-s fiúnak nagyon tetszett a pálya, annak ellenére, hogy akadtak nehézségeik. Beni az egyik edzésfutamon került izgalmas helyzetbe mikor kétszáz kilométeres tempóban pördült meg az egyik elnyújtott gyors kanyarban, míg Olivernek a rajtoknál gyűlt meg a baja a túlzottan betapadó gumikkal és került hátrányba mindkét futam rajtjánál. Ezeket leszámítva viszont nagyszerűen helyt álltak mindkét versenyfutamon és testvériesen osztoztak meg a dobogós helyezéseken! Az első versenyen Benjámin a második, Olivér a harmadik, a második futamon, Olivér a második, csapattársa pedig a harmadik helyen ért célba a Formula4-es kategóriában. Beni az első futamon stabilan tudta tartani a pozícióját, sőt a rajtnál több erősebb autót is megelőzött és a kategóriában csak egy német ellenfél volt gyorsabb nála. Olivér a második futamban szenzációs teljesítményt nyújtott a már említett rosszabbul sikerült rajt után komoly hátrányból, körről körre gyorsulva rágta át a mezőnyön és végül csapattársát is megelőzve jött fel az F4-es kategória második helyére a befutónál.

Gender Tamás csapatfőnök a GRT számára komoly kis szakmai mérföldkőnek számító kategóriaváltáshoz jobb első versenyhétvégéről nem is álmodhatott volna:

„Egészen fantasztikus volt ez a hétvége a változó körülményeivel ezen az amúgy csodálatos pályán. Nagyszerű dolog, hogy új kategóriában új versenytechnikával a gokartból érkező két fiatal tehetséggel debütálhattunk a hétvégén, de ugyanakkor komoly nyomás és felelősség volt ez a csapat és az én számomra is! Viszont így a sikeres hétvége után óriási érzés, hogy a teszteken és a felkészülésben végzett munka meghozta a gyümölcsét és fiatal versenyzőink ilyen jól helyt álltak ebben az erős mezőnyben. Megható és nagy büszkeséggel tölt el, hogy a csapat több mint tíz éves fennállása után egy ilyen fontos szakmai továbblépés ilyen jó sikerült. Jól látszik, hogy Olivérre és Benjáminra hosszú távon lehet építeni, hiszen maximálisan meg van mindkettőjükben a tehetség, a küzdeni akarás és a sport iránti alázat melyek nélkül közép és hosszútávon esélytelen az igazán nagy eredmények elérése! Nagyon büszke vagyok az egész csapatra, mindenki a maximálisat hozza a maga szakmai területén! Ezúton is szeretnék a csapatnak és a partnereknek is nagy köszönetet mondani az idei első versenyhétvégéért és biztos vagyok benne, hogy a továbbiakban is még sok-sok ilyen szép siker vár ránk a jövőben!”

Oliver Michl hazai pályán debütálhatott első formula autós versenyén:

„Összességében szerintem ez egy nagyon pozitív első versenyhétvége volt ahol az egész csapat és én is megmutattuk, hogy különböző körülmények között mindig gyorsak vagyunk és sikerült nagyon jó dobogós helyezéseket elérni… Ezen kívül a salzburgi pálya nagyon különleges és vezetni is nagy élmény volt rajta! Most még ünnepeljük a verseny eredményeket, de hamarosan indul a csapat Grobnikba a következő versenyre”

Berta Benjáminnak egy különleges izgalmas pályán sikerült a GRT első F4 ezüstérmes helyezését megszereznie a szombati napon:

„Pénteken a két szabadedzés száraz körülmények között történt, a pályát sikerült jól megtanulnom, amit tudtam kamatoztatni a hétvége során. Szombaton az időmérők esős körülmények között zajlottak le az első időmérőn sikerült elérni a második helyre kvalifikálnom magam, illetve a második időmérőn a harmadik helyet tudhattam a magamévá. Vasárnap az első versenyen a rajtom jól sikerült és így az első helyet szereztem meg, nagy csatázások voltak a második helyen levő német sarccal, de végül ő jött be elsőnek, én második helyen értem célba. A második versenyen a rajtom szintén jól sikerült, a második helyet sokáig őriztem majd végül megelőztek és a harmadik helyen értem be a célba. A hétvégén sokat tudtam tanulni és sok tapasztalatot szereztem, a csapattal maximálisan meg vagyok elégedve, köszönöm a szerelőimnek a jó autót, köszönöm Rónai Tamásnak a felkészítést és a sok a segítséget és Gender Tamásnak a bizalmat és a családomnak pedig a folyamatos támogatást!”

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek