2023. 06. 4. vasárnap

Bulcsú
1 EUR 371 HUF
1 GBP 432 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • DK: Hosszabbítsa meg a kormány a hitelmoratóriumot!

DK: Hosszabbítsa meg a kormány a hitelmoratóriumot!

Januártól módosulnak a vírus miatt bevezetett hitelmoratóriumi szabályok. Ez azt jelenti, hogy a jövedelem nélkül maradt banki adósok jelentős részének – magánszemélyeknek, cégeknek egyaránt – folytatni kell az adósság törlesztését. Az új rendelet szerint legfeljebb a jövő év közepéig kérhetnek – megfelelő indoklással – további halasztást. Utána már fizetni kell, különben elindul a behajtás és az árverezés.

A Demokratikus Koalíció szerint az Orbán-kormány által okozott gazdasági válság olyan sok embert sújt és hozott lehetetlen helyzetbe, hogy százezreknek van szüksége további segítségre. Azt javasoljuk, hogy mindaddig, amíg a veszélyhelyzet tart, és amíg az emberek nem találnak munkát, amíg a cégek nem tudnak talpra állni, hosszabbítsák meg a moratóriumot! Senki ne veszítse el a fedelet a feje fölül és ne váljon földönfutóvá a vírus és a gazdasági válság szorításában!
Varju László
A Parlament Költségvetési Bizottságának elnöke, a DK alelnöke

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Mindig látni akarta, mi játszódik le a színpad azon részén, ami a nézőtérről nem látható? Kíváncsi rá, mi történik, mielőtt felmegy a függöny, vagy mi…