2024. 03. 29. péntek

Auguszta
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Díjazták a legjobb magyar sportmarketing megoldásokat

Díjazták a legjobb magyar sportmarketing megoldásokat

A Fradi, a Szerencsejáték Zrt és Szoboszlai Dominik is előkelő helyen végzett a szakmai rangsorokban

 

 

 

2021.05.28. A Magyar Marketing Szövetség Sportmarketing Tagozata második alkalommal díjazta az év legjobb sportmarketing megoldásait. A legértékesebb sportolók rangsorában Hosszú Katinka végzett az élen, a legjobb szponzorációs megoldás a Szerencsejáték Zrt. és Milák Kristóf együttműködése lett, míg a legkreatívabb közösségi média kampányt a jövő évi kézilabda-Eb-t szervező EHB 2022 Nonprofit Kft mutatta be, de a Ferencváros labdarúgó csapatát és Szoboszlai Dominik teljesítményét is elismerte a szakmai zsűri.

Az MMSZ Sportmarketing Tagozata által megalapított Sportmarketing Díj célja, hogy a kommunikációs szakemberek megmutassák és megismerjék a sportmarketing és sportszponzoráció legkiválóbb hazai kampányait és az abban rejlő üzleti értéket. A pandémia által alapjaiban érintett sportvilág nehéz éven van túl, az iparág szereplői közül a sportolói és szponzori oldalról is rugalmasságra volt szükség. A 2020-as évben elmaradt nagy sportesemények miatt a marketingaktivitások is átalakultak, ezért a Díj kiírói az előző évhez képest két új kategóriát vezettek be. A legértékesebb sportolói/sportcsapat/esport márka, legjobb sportszponzoráció és a legkreatívabb közösségi média kommunikáció mellett győztest hirdettek az Etikai díj és a Hűség díj kategóriájában is, amellyel a kifejezetten a pandémiára adott válaszreakciók sikerességét ismerték el.

Legértékesebb sportolók: Hosszú Katinka továbbra is őrzi a trónt, de feljövőben a fiatalok

A független értékelő cég által (Neticle) végzett online és social media monitoring alapján a sportoló, sportcsapat és e-sportoló kategóriában is meghatározásra került a 2020-as év TOP 10-es listája. A sportolói rangsor élén Hosszú Katinka végzett, megvédve ezzel tavalyi elsőségét. A második helyre – a sportszakmai sikereket tekintve is megérdemelten – Szoboszlai Dominik futott be, míg a dobogó alsó fokára Kapás Boglárka ért fel.

A csapatok sorrendjében nem meglepő módon a történelmi BL-csoportkörös szereplést bemutató Ferencváros végzett az élen, mögötte a két legnagyobb márkaértékkel rendelkező magyar kézilabda klub, a Telekom Veszprém és a Győri Audi ETO KC következett.

A 2020-as év egyik legnagyobb nyertese az e-sport volt. Az élő sport hiánya miatt jelentősen növekedtek az e-sport események nézőszámai és így természetesen a versenyzők iránti figyelem is. A Neticle elemzése alapján a magyar piac legértékesebb e-sportolója jelenleg Molnár Gábor (molnargabo), mellette Subicz Dániel és Bereznay Dániel is kiugróan sikeres éven van túl, ami személyes márkájuk értékének is érezhető növekedést hozott.

A jó szponzor a bajban is kitart támogatottja mellett

A 2020-as évre a sport szempontjából is leginkább a bizonytalanság volt jellemző. A sportesemények elmaradása, valamint a helyszíni nézők hiánya a közvetlen bevételkiesés mellett a sportszponzoráció, mint marketingeszköz létjogosultságát, pozícióját is negatívan érintette. A Sportmarketing Awards kiírói ezért idén elsősorban a kreatív együttműködéseket, a pandémiára adott kommunikációs reakciókat, valamint a hosszútávú kapcsolatokat ismerték el a díjakkal. A beküldött pályaműveket egy 10 fős, nemzetközi és hazai marketingszakemberekből álló zsűri értékelte. Az általuk adott pontszámok alapján alakult ki a bronz, ezüst és aranydíjas nyertesek sorrendje.

A legkreatívabb közösségi média kommunikáció arany minősítést kapott az EHB 2022 Nonprofit Kft lett a jövő évi kézilabda-Eb-t népszerűsítő influencer kampányával. Ezüst minősítéssel ismerték el a Budapest Honvéd FC Instagram megoldásait, az SBI Promotion Kft fitness eseményt népszerűsítő kampányát, a Budapest Cowbells amerikai futball csapat kreatív kommunikációját és Molnár Ábel extrém hegymászó blogját is.

A pandémiára adott társadalmi válasz speciális kategóriájában arany minősítéses lett a a Ferencvárosi Torna Club és ügynöksége, a Sportfive Hungary Kft kampánya és ugyanilyen szintű elismerést kapott a  Bowman and Becker Kft futniszep.hu kampánya. Ezüst minősítésben részesült az FK DAC 1904 és Nyíregyháza Megyei Jogú Önkormányzata. A Hűség díj különleges elismerése annak a szponzornak járt, aki a magyar sportot a soha nem látott, legkeményebb időszakban is töretlenül támogatta: a zsűri döntése értelmében ezt az elismerést a Szerencsejáték Zrt. érdemelte ki.

„A pandémia miatt mindenhol az újratervezés volt a cél, és azok kerülhettek ki győztesen a válsághelyzetből, akik gyorsan mertek és tudtak is változtatni.” – emelte ki Dudás Hunor, a Tagozat elnöke. Hozzátette: „A díjjal azokat a pályázatokat ismertük el, akik a nehéz helyzet ellenére is kitartottak és kiemelkedő munkát végeztek a sportmarketing szakterületén, példát mutatva ezzel iparágunknak.”

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek