2024. 03. 29. péntek

Auguszta
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF

Defekt után defekt!

Nem úgy sikerült a 26. TAXI4 Veszprém Rallye a Ritmus ASE párosának, Klausz Kristófnak és Csányi Botondnak, ahogy szerettük volna, és amiben reménykedtünk a kvalifikáció után, ahol a 3. helyet szerezték meg a jóval tapasztaltabb mezőnyben. A másnapi eredmények sem voltak rosszak, de aztán 2 defekt visszavette őket, majd egy elektromos hiba miatt kiállni is kényszerültek.

Klausz Kristóf:
Elég sokat tudtam tesztelni, ez meglátszott a kvalifikációs teljesítményünkön is, ahol a 3. időt tudtuk menni! A másnapi tempónkkal már nem voltam maradéktalanul elégedett, de ebben a mezőnyben végül is ez a realitás ennyi R5-ös tapasztalattal. Sajnos, mikor még inkább rá akartam tenni egy lapáttal, a 2. körben kaptunk egy defektet, ami véget is vetett a jó eredmény reményének, ráadásul rögtön utána a következőn is kaptunk egyet. Itt gyakorlatilag vége lett a versenyzésnek, de be akartuk azért fejezni a versenyt, amikor egy elektromos probléma miatt végleg ki kellett állnunk. sajnos ez van, el kell fogadni és készülni a következő megmérettetésre, ami hamar itt van, a Baranya Kupán indulunk ismét a Mitropa Kupa mezőnyében, ahol egy győzelemmel szeretnénk feledtetni ezt a veszprémi futamot.

Csányi Botond:
Felemás érzéseim vannak a Veszprém rallyt illetően. Kellően eleget tudtunk tesztelni a verseny előtt, valamint a kvalifikációs időnk is bizalomra adott okot. A vasárnapi nap viszont nem úgy sikerült, mint ahogyan azt elterveztük volna. A bemelegítő szakasz még nem sikerült rosszul, viszont végig műszaki hibákkal küzdöttünk, valamint bezsebeltünk két defektek, amely számunkra el is döntötte a verseny végeredményét. Sajnos az utolsó szakaszon, egy elektronikai hiba miatt a verseny feladása mellett döntöttünk. A vegyes érzelmek ellenére jól éreztük magunkat, kellően felkészültünk, viszont az égiek most nem akarták a szép eredményt számunkra. A következő megmérettetésünk a Baranya kupa lesz, amely Mitropa futam is egyben. Számomra teljes mértékben hazai verseny, hisz ezeken a pályákon nőttem fel, így mindig szívesen versenyzek itt. 2016-ban már sikerült itt az abszolút értékelés első helyén végeznem, így ismét bizakodóan állok a hétvégéhez. A pályákat kívülről ismerem, szinte napi rendszerességgel közlekedünk erre, szinte minden aszfaltrepedést, követ ismerünk már, így remélem, hogy munkámmal hozzá tudok majd járulni Kristóf sikeréhez.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek