2024. 04. 20. szombat

Tivadar
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Debreceni grundfocicsapat képviseli hazánkat a brazil világdöntőn

Debreceni grundfocicsapat képviseli hazánkat a brazil világdöntőn

Aranygól döntött a Neymar Jr’s Five grundfocibajnokság országos döntőjén. A magyar bajnok végül a debreceni Football Rangers elnevezésű összeállítás lett: a fiúk július 7-8-án utazhatnak a brazil futballista hazájába, ahol félszáz amatőr grundfocicsapattal szállnak versenybe a végső győzelemért. Az a nemzeti válogatott, amelyik Brazíliában győz, egy VIP utazást nyer Barcelonába, ahol előkelő helyről nézhetnek meg egy FC Barcelona meccset és egy napot magával Neymarral tölthetnek.

Verőfényes napsütésben csaptak össze a focicsapatok szombat délelőtt a BME Sporttelepen, a Neymar Jr’s Five országos döntőjén, ahol nem kevesebb volt a tét, mint a brazíliai világdöntőre való kijutás. A barátságos hangulatú összecsapáson végül a debreceni Football Rangers csapat győzedelmeskedett, így Halász Csongor, Lélek Levente, Moisi Danut Raul, Nagy Máté Balázs, Rózsa Tamás Norbert, Tóth Kristian és Tamás Róbert utazhat július elején Praia Grande-ba, ahol 53 ország legjobb amatőr grundfocicsapatával mérhetik össze erejüket.

A szombati döntőn a grundfoci szabályainak megfelelően aranygól döntött, ugyanis 10 perc alatt egyik fél sem talált be a kapuba, így időkorlát nélküli, egy-egy elleni meccsen szállt szembe egymással két futballista. Végül Rózsa Tamás Norbert bravúros góljának köszönhetően Debrecen győzött. „Még mindig lázban vagyok, el sem hiszem, hogy mi mehetünk Brazíliába. Ráadásul én gyakorlatilag egy legénybúcsúról jövök, úgyhogy ma tovább folytatjuk az ünneplést” – kezdte Rózsa Tamás Norbert. „Ez egyébként az állandó kispályás focicsapatunk, mind barátok vagyunk, lassan 10 éve együtt versenyzünk évi kb. 4-5 focitornán. Eddig egyértelműen ez a legnagyobb siker, úgyhogy azt tervezzük, hogy Brazília után szögre is akasztjuk a cipőnket, hiszen a csúcson szeretnénk abbahagyni. Természetesen mindent megteszünk majd annak érdekében, hogy Magyarországot méltóképpen képviseljük a világbajnokságon” – folytatta a debreceni csapat gólszerzője.

A csoportmérkőzésekről, ahol minden városból egy-egy csapat focizott egymással, négy debreceni és négy pécsi összeállítás jutott tovább a negyeddöntőbe, a szegediek és a budapestiek az első körben kiestek. A bronzmeccsen a debreceni Menjünk és a pécsi NOJO nevű csapatok mérkőztek meg egymással, végül a debreceniek nyertek. Második helyen a Ke-Ki nevű csapat végzett, akik hősiesen küzdöttek az utolsó percig.

Végeredmény:

Football Rangers (Debrecen)
Ke-Ki (Pécsett kvalifikált budapesti csapat)
Menjünk (Debrecen)

A Football Rangers, vagyis a Neymar Jr’s Five magyar nemzeti csapatának összeállítása:

Halász Csongor

Lélek Levente

Moisi Danut Raul

Nagy Máté Balázs

Rózsa Tamás Norbert

Tóth Kristian

Tamás Róbert

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Bronzérem az Euro Trophy-n
Szabó Bende ROTAX MAX Euro Trophy Genk - 2024.04.12-14. KSB Racing Team Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Tro…

További cikkek