2021. 09. 21. kedd

Máté, Mirella
1 EUR 355 HUF
1 GBP 413 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Cziczás László lett az Aluinvent DVTK vezetőedzője

Cziczás László lett az Aluinvent DVTK vezetőedzője

Az elmúlt négy évben a Cegléddel bravúrt bravúrra halmozó Cziczás László lett az Aluinvent DVTK új vezetőedzője.


Cziczás László lett az Aluinvent DVTK vezetőedzője

Cziczás László játékos pályafutásának nagy részét Szolnokon töltötte, a Szolnoki Olajnál tizenkilenc évet játszott, ebből tizenkettőt A-csoportos játékosként. 2007-ben csapatkapitányként bajnoki címet és kupagyőzelmet ünnepelhetett.

Sportolói karrierje lezárását követően 2014-ben a Ceglédi EKK női csapatának vezetőedzője lett, ahol a sokáig kis csapatnak titulált gárdából országosan ismert és elismert csapatot faragott. A 2016/2017-es idény végén a bajnokságban a harmadik, a Magyar Kupában pedig a második helyen zártak.

2017-től a magyar leány U20-as válogatott szövetségi kapitányi és a felnőtt válogatott másodedzői pozícióját is betölti. Jelenleg a női U20-as A divíziós kosárlabda Európa-bajnokságra készül, amelyet júliusban rendeznek Sopronban.
“Harcos DVTK-t szeretnénk”

– Egy harcos, minden labdáért megküzdő, az utolsó pillanatig harcolni tudó DVTK-t szeretnénk a pályán látni – mondta el Völgyi Péter, az Aluinvent DVTK sportszakmai igazgatója. – A vezetőedző kiválasztásánál és a játékoskeret kialakításánál is ez az elsődleges szempont. Cziczás László az elmúlt négy évben bizonyított Cegléden, minden egyes szezonban kihozta a maximumot, sőt sokszor még annál többet is a csapatából. Bízom benne, hogy az újjáalakuló csapat is hasonló, harcos erényeket csillogtatva tud sikereket elérni.
“Szeretnénk újra megtölteni a csarnokot”

Cziczás László négy rendkívül sikeres évet töltött a ceglédi kispadon, aminek csúcspontjaként MK-ezüstöt, és bajnoki bronzot nyert. Amikor eljött a váltás ideje, miért az Aluinvent DVTK-t választotta? – kérdeztük elsőként.

– Amikor néhány éve elkezdtem női vonalon tevékenykedni, már akkor vonzott a DVTK. Bíztam benne, hogy egyszer a DVTK edzője leszek, mert Miskolcon láttam azt az atmoszférát és azt a kosárlabda lázat, ami játékosként Szolnokon körülvett. Bevallom, hogy nem most beszélgettünk először a vezetéssel, de most jött el az idő, hogy kipróbáljam magam Diósgyőrben.

Minden edzőnek megvannak a saját elképzelései a kosárlabdáról. Cziczás László vajon milyen Diósgyőrt képzel el a pályán?

– Nagyon sok újítás lesz a csapaton belül – vetítette előre az új vezetőedző. – Folyamatosan tárgyalunk a játékosokkal, és közel vagyunk ahhoz, hogy megállapodjunk velük. Rövidesen ki fog derülni, hogy hogyan néz ki a jövő évi keretünk. Olyan játékosokat szeretnénk igazolni, akik emberileg méltók a DVTK képviseletére, és képesek arra, hogy megértsék azt a játékstílust, amit én képviselek. Szeretnénk újra megtölteni a csarnokot, ezért az utolsó leheletükig küzdő kosárlabdázókat fog látni a közönség. Lehet, hogy nem az egyik pillanatról a másikra fogunk nagyon jól játszani, vagy sok pontot dobni, de az biztos, hogy olyan csaptunk lesz, amit újból magáénak érez a szurkolótábor.

A tavalyi keretből Zele Dorina, Szabó Fanni és Kiss Angelika a következő bajnokságban is piros-fehérben játszik, míg Raksányi Krisztina és Nagy Dóra biztosan távozik. A több játéklehetőség reményében Bach Boglárka, Vukov Szonja és Laura Aldazabal is máshol folytatja pályafutását. A légiósok sem maradnak a csapatnál, a helyükre várhatóan négy új külföldi játékos érkezik a felkészülés kezdetéig.

– Augusztus 13-án lesz az első edzésünk, és azon dolgozunk, hogy az új légiósok is minél előbb megérkezzenek. A keret 80 százaléka itt lesz már az első napon – vázolta Cziczás László.
Névjegy

Név: Cziczás László
Születési idő: 1979. február 14.
Születési hely: Szolnok

Edzői pályafutás
2018-től Aluinvent DVTK (vezetőedző)
2017-től magyar női válogatott (másodedző)
2017-től magyar leány U20-as válogatott (szövetségi kapitány)
2017/2018 Ceglédi EKK (vezetőedző)
2016/2017 Ceglédi EKK (vezetőedző)
2015/2016 Ceglédi EKK (vezetőedző)
2014/2015 Ceglédi EKK (vezetőedző)

Játékos pályafutás
2009/2010 Debreceni EAC
2008/2009 Szolnoki Olaj KK
2007/2008 Szolnoki Olaj KK
2006/2007 Szolnoki Olaj KK
2005/2006 Szolnoki Olaj KK
2004/2005 Szolnoki Olaj KK
2003/2004 Szolnoki Olaj KK
2002/2003 Szolnoki Olaj KK
2001/2002 Szolnoki Olaj KK
2000/2001 Tiszaújvárosi Phoenix KK (kölcsönben)
1993-2000 Szolnoki Olaj KK

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

A Ritmus ASE támogatott párosának, a Kiss Ferenc-ifj. Kiss Ferenc párosnak az idei Mitropa győzelmeit jelentik a címben szereplő számok, ugyanis a Vel…
BORSOD RACE MEDIA KFT. – Vértes Rallye 2021, 2021. augusztus 27-29. Lángi Attila – Veres Gábor, BMW E86 Z4 M   Lángi Attila és Veres Gábor ki…
A hétvégén rendezték az FIA CEZ Zone Trophy zárófordulóját Csehországban Brno-ban. Itt ismét a Gender Racing Team F3-as Dallarajával állt rajthoz a…

További cikkek

Egy személyautó az úttestre lelépett gyalogos férfit ütött el Miskolcon, az Andrássy utcában. Halálos kimenetelű közúti közlekedési baleset történt…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum