2024. 04. 19. péntek

Emma
1 EUR 394 HUF
1 GBP 460 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Budaörsi és tiszaújvárosi arany a klubcsapat bajnokságon

Budaörsi és tiszaújvárosi arany a klubcsapat bajnokságon

TRIATLON, 25. ReMat Tisza Triatlon, 1. nap
A hölgyeknél a két riói olimpikonnal, Kovács Zsófiával és Vanek Margittal erősített  Budaörsi TKE révén új elit győztest avattak, míg a férfiaknál a házigazda Tiszaújvárosi Triatlon Klub megvédte címét a 25. ReMat Tisza Triatlon első versenynapján megrendezett  klubcsapat országos bajnokságon.

A Tiszaújvárosi Termálfürdőben összesereglett 112 csapat közül a legkisebbek kezdték meg a versengést, akikre 350 méter úszás, 8 km kerékpározás és 1 km futás várt.  Az utánpótlás 2 kategóriától a szeniorokig már minden korcsoport résztvevőinek 750 métert kellett tempózniuk a medencében, melyet 20 km-es, két körös tekerés és szintén két részből álló, összesen 5 km-es futás  követett.
Az elit kategóriában elsőként a hölgyekre figyelhettünk. Ebben a mezőnyben ott volt két újdonsült riói olimpikonunk, Kovács Zsófia és Vanek Margit is, akik a Budaörsi TKE együttesével rajt-cél győzelmet arattak. Az ezüst az Uniqa Team Újbuda SE birtokába került, míg a bronznak a duatlon világbajnok Csomor Erika nevével fémjelzett Fradi örülhetett.
Az elit  felnőtt férfi együtteseknél a Tiszaújvárosi Triatlon Klub (tavaly még TVK-Mali TK néven nyertek)  címvédőként próbált szerencsét. A házigazdák – „lemásolva” a hölgyek taktikáját – már a legjobb úszóidőt, 8:58 percet produkálva jelezték, nem akarják alább adni az aranynál. A Balogh Bence, Dévay Márk, Hankó Dávid, Lehmann Bence, és a német Funk Frederic ötös a következő két számban sem engedte közelebb a vetélytársakat, kiharcolva újabb bajnoki címüket, mely a tizenegyedik (!) volt a sorban. A Mogyi SE mintegy félperc hátránnyal lett a második, míg a dobogó harmadik fokára a Tiszakécske állhatott fel.
Eredmények
Elit női kategória: 1. Budaörsi TKE (Bicsák Flóra, Kovács Zsófia, Nyers Kamilla, Vanek Margit) 1:02:06 óra, 2. Uniqa Team Újbuda SE (Horváth Zsanett Svéd Amelita, Malatinszky Zsófia) 1:05:42, 3. FTC (Csomor Erika, Hoványi Rebeka, Hajnal Adrienn) 1:10:02
Elit férfi kategória:
Tiszaújvárosi Triatlon Klub (Balogh Bence, Hankó Dávid, Dévay Márk, Lehmann Bence, Funk Frederic) 54:55 perc, 2. Mogyi SE-Baja (Király István, Czigány András, Végvári Dávid, Flander Márton, Bajai Péter) 55:24, 3. Tiszakécske Város Sportegyesülete (Tarnai László, Badar Gergő, Szilágyi Péter, Hadházi Máté) 55:43.  

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Bronzérem az Euro Trophy-n
Szabó Bende ROTAX MAX Euro Trophy Genk - 2024.04.12-14. KSB Racing Team Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Tro…

További cikkek

Ma van a logisztika napja
Közös szakmai konferencián ünnepli a Logisztika Napját a Magyar Logisztikai Egyesület (MLE) és a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU)   Sajtóközlem…