2021. 10. 24. vasárnap

Salamon
1 EUR 364 HUF
1 GBP 431 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Budaörsi és tiszaújvárosi arany a klubcsapat bajnokságon

Budaörsi és tiszaújvárosi arany a klubcsapat bajnokságon

TRIATLON, 25. ReMat Tisza Triatlon, 1. nap
A hölgyeknél a két riói olimpikonnal, Kovács Zsófiával és Vanek Margittal erősített  Budaörsi TKE révén új elit győztest avattak, míg a férfiaknál a házigazda Tiszaújvárosi Triatlon Klub megvédte címét a 25. ReMat Tisza Triatlon első versenynapján megrendezett  klubcsapat országos bajnokságon.

A Tiszaújvárosi Termálfürdőben összesereglett 112 csapat közül a legkisebbek kezdték meg a versengést, akikre 350 méter úszás, 8 km kerékpározás és 1 km futás várt.  Az utánpótlás 2 kategóriától a szeniorokig már minden korcsoport résztvevőinek 750 métert kellett tempózniuk a medencében, melyet 20 km-es, két körös tekerés és szintén két részből álló, összesen 5 km-es futás  követett.
Az elit kategóriában elsőként a hölgyekre figyelhettünk. Ebben a mezőnyben ott volt két újdonsült riói olimpikonunk, Kovács Zsófia és Vanek Margit is, akik a Budaörsi TKE együttesével rajt-cél győzelmet arattak. Az ezüst az Uniqa Team Újbuda SE birtokába került, míg a bronznak a duatlon világbajnok Csomor Erika nevével fémjelzett Fradi örülhetett.
Az elit  felnőtt férfi együtteseknél a Tiszaújvárosi Triatlon Klub (tavaly még TVK-Mali TK néven nyertek)  címvédőként próbált szerencsét. A házigazdák – „lemásolva” a hölgyek taktikáját – már a legjobb úszóidőt, 8:58 percet produkálva jelezték, nem akarják alább adni az aranynál. A Balogh Bence, Dévay Márk, Hankó Dávid, Lehmann Bence, és a német Funk Frederic ötös a következő két számban sem engedte közelebb a vetélytársakat, kiharcolva újabb bajnoki címüket, mely a tizenegyedik (!) volt a sorban. A Mogyi SE mintegy félperc hátránnyal lett a második, míg a dobogó harmadik fokára a Tiszakécske állhatott fel.
Eredmények
Elit női kategória: 1. Budaörsi TKE (Bicsák Flóra, Kovács Zsófia, Nyers Kamilla, Vanek Margit) 1:02:06 óra, 2. Uniqa Team Újbuda SE (Horváth Zsanett Svéd Amelita, Malatinszky Zsófia) 1:05:42, 3. FTC (Csomor Erika, Hoványi Rebeka, Hajnal Adrienn) 1:10:02
Elit férfi kategória:
Tiszaújvárosi Triatlon Klub (Balogh Bence, Hankó Dávid, Dévay Márk, Lehmann Bence, Funk Frederic) 54:55 perc, 2. Mogyi SE-Baja (Király István, Czigány András, Végvári Dávid, Flander Márton, Bajai Péter) 55:24, 3. Tiszakécske Város Sportegyesülete (Tarnai László, Badar Gergő, Szilágyi Péter, Hadházi Máté) 55:43.  

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

BORSOD RACE MEDIA KFT. – III. Rally Hungary Lángi Attila – Veres Gábor, BMW E86 Z4 M   A Lángi Attila, Veres Gábor kettős mindig is nagyon sz…

További cikkek

Szöveg: Budapest, 2021. október 23. Fényfestés a Halászbástyán az 1956-os forradalom és szabadságharc 65. évfordulóján, 2021. október 23-án. MTI/Mohai…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum