2021. 09. 19. vasárnap

Vilhelmina
1 EUR 351 HUF
1 GBP 412 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Bragmayer Zsanettet és Lehmann Csongort díjazták

Bragmayer Zsanettet és Lehmann Csongort díjazták

Az Ifj. Márkus Gábor Alapítvány a Magyar Triatlonsportért (IMG) pályázati nyerteseinek járó emlékplakettet és a vele járó anyagi támogatást 2017-es teljesítménye alapján Bragmayer Zsanett és Lehmann Csongor vehette át november 15-én,  Tiszaújvárosban, a Scarpa Étteremben megtartott díjátadón.

Az egybegyűlteket Péter Attila, a Magyar Triatlon Szövetség elnökségi tagja, a tiszaújvárosi triatlon-versenyek méltán elismert szpíkere üdvözölte. Az 1998 nyarán vétlen közlekedési balesetben elhunyt kiváló tiszaújvárosi triatlonos, ifj. Márkus Gábor emlékére 1999-ben létrehozott alapítvány azzal a céllal létesült, hogy elősegítse és támogassa a magyar triatlonsport fejlődését, népszerűséget, munkáját, továbbá, hogy biztosítsa a tiszaújvárosi triatlon ifjú tehetségeinek támogatását. A célkitűzésnek megfelelően az alapítvány pályázati úton nyújt segítséget a 23 éves, vagy ennél fiatalabb triatlon versenyzőknek, aki az adott évi versenyciklusban a legeredményesebben teljesítettek. A névadóról, a sportág ötkarikás bemutatkozását jelentő 2000-es Sydney-i olimpiai indulásra is esélyes tiszaújvárosi sportemberről készült kisfilmből azok is megismerhették Ifj. Márkus Gábor példaértékű sportolói és emberi tulajdonságait, akiknek erre eddig életkoruknál fogva nem volt lehetőségük.
Márkus Gergely, a kuratórium elnöke, miután köszöntötte a jelenlevőket, köztük az alapítókat képviselő dr. Fülöp Györgyöt, Tiszaújváros alpolgármesterét, Szabó Zitát, a Magyar Triatlon Szövetség (MTSZ) főtitkárát, Lehmann Tibort, (MTSZ) szakmai alelnökét, Zelcsényi Miklóst, az MTSZ elnökségi tagját, Magyar Lajost és Suhajda Józsefet,  elmondta, hogy az alapítvány legnagyobb támogatója, egyben a nyugodt működés megteremtője ezúttal is a Bráz György polgármester és dr. Fülöp György alpolgármester vezette Tiszaújváros önkormányzata volt, melyért külön köszönet jár. Kijár a köszönet az adójuk1%-át felajánlóknak, a Tiszaújvárosi Triatlon Klubnak és a további szponzoroknak is. A Nemzetközi Triatlon Szövetség (ITU) sportigazgatójaként Lausanne-ban dolgozó sportvezetőtől megtudhattuk, hogy országos viszonylatban hat beadvány közül, talán az eddigi legnehezebb, több fordulós, több szempontot mérlegelő egyeztetés után választották ki a nyerteseket.

Az öt tagú kuratórium végül Bragmayer Zsanett pályázatát ítélte támogatásra érdemesnek. Az ebben a versenyidényben hatalmasat fejlődő Zsanett az U23-as Európa-bajnokságon ezüstérmes lett, míg a korosztály világbajnokságán a nagyon előkelő 7. helyre rangsorolták, miközben zsinórban harmadszor is övé lett az országos bajnoki cím. A nettó 300 ezer forintos anyagi támogatással együtt járó díjat Péter Attila, a kuratórium tagja  adta át az 575 –Equilor Team Újbuda  23 éves válogatott sportolójának.
–    Köszönöm az alapítványnak, a Márkus-családnak a bizalmat, a lehetőséget,  edzőmnek, Kuttor Csabának a sok-sok segítséget, aki nélkül nem lehetnék mai itt – mondta Bragmayer Zsanett. –  A következő olimpiai ciklus első lépcsőfokaként élem meg ezt a támogatást, mindent elkövetek azért, hogy a jövőben is méltó legyek erre a díjra!

A Tiszaújvárosi Triatlon Klub versenyzői közül a mix-váltóban junior Európa-bajnok, egyéniben bronzérmes Lehmann Csongor teljesítményét tartották a legfigyelemreméltóbbnak az érintettek.  Csongor a junior világbajnokságon is a Top10-ben végzett, 7. lett és miután az Európa-kupa sorozatot– a hazai rendezésű futam győzelme után – két első helyezéssel fejezte be, ő végzett az Európai Triatlon Szövetség (ETU) 2017-es junior ranglistájának az élén!
–    Tavaly, amikor először kaphattam díjat az alapítványtól, elhatároztam, úgy dolgozom tovább, hogy ismét átélhessem ezt a felemelő érzést – fogalmazott Lehmann Csongor, aki Szűcs István kuratóriumi tagtól vehette át a díjat és a nettó 120 ezer forintot. – Idén eddigi legsikeresebb szezonomon vagyok túl, melyért minden „közreműködőnek” hálával és köszönettel tartozom. Remélem a jövőben szintén sikerrel pályázhatok majd és esélyem lesz az országos díj elnyerésére is!  
Mielőtt elkezdődött volna a kötetlen beszélgetéssel kísért állófogadás, Szabó Zita, a sportág országos szervezetének főtitkára méltatta dr. Márkus Gábor áldozatos munkáját, mely nélkül véleménye szerint a magyar triatlon nem tartana ott, ahol jelenleg tart. – A fiatal tehetségek felkarolásában, elismerésében végzett közel két évtizedes rendkívül fontos tevékenységéért az alapítványt illeti meg a köszönet – fejezte be rövid hozzászólását az egykori olimpikon sportvezető.

Fotónkon:
Kuttor Csaba (balról, Bragmayer Zsanett, Lehmann Csongor és Lehmann Tibor, a Tiszaújvárosi Triatlon Klub elnök-vezetőedzője a díjátadást követően.
(Fotó: Bartók István)

Eddigi díjazottak:
2016: Bicsák Bence és Lehmann Csongor
2015: Király István és Putnóczki Dorka
2014: Bicsák Bence és Lehmann Bence
2013: Horváth Zsanett és Balogh Máté
2012: Dudás Eszter és Vizi Viktória
2011: Pap Eszter és Hankó Dávid
2010: Kovács Zsófia és Hankó Gábor
2009: Király Kristóf és Balogh Bence
2008: Ifj. Faldum Gábor és Benőcs Zoltán
2007: Pocsai Balázs és Török Alfréd
2006: Török Dániel és Balogh Lőrinc
2005: Fecskovics Attila és Gályász Dániel
2004: Bajai Péter és Benőcs Zoltán
2003: Pocsai Balázs és Török Alfréd
2002: Lipták Tamás és Török Dániel
2001: Czérna Rita és Kaldau Szabolcs
2000: Szilágyi Egon és Nagymihály Adrienn
1999: Szabó Szilárd és Buru Gábor

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

A Ritmus ASE támogatott párosának, a Kiss Ferenc-ifj. Kiss Ferenc párosnak az idei Mitropa győzelmeit jelentik a címben szereplő számok, ugyanis a Vel…
BORSOD RACE MEDIA KFT. – Vértes Rallye 2021, 2021. augusztus 27-29. Lángi Attila – Veres Gábor, BMW E86 Z4 M   Lángi Attila és Veres Gábor ki…
A hétvégén rendezték az FIA CEZ Zone Trophy zárófordulóját Csehországban Brno-ban. Itt ismét a Gender Racing Team F3-as Dallarajával állt rajthoz a…

További cikkek

A mai napon elindult az ellenzéki előválasztás, pontosabban elindult volna, de ahogyan az OEVB meglehetősen szépítve fogalmazott „a változást akaró vá…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum