2022. 01. 21. péntek

Ágnes
1 EUR 356 HUF
1 GBP 427 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Bikesafe a Bükki Kerékpáros Teljesítménytúrán

Bikesafe a Bükki Kerékpáros Teljesítménytúrán

Az Európai Mobilitási Hét rendezvényén, Miskolcon a Majálisparkban regisztrálhatták az érdeklődők kerékpárjaikat.
A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Kommunikációs és Megelőzési Osztályának munkatársai Miskolcon, 2020. szeptember 20-án 12 órától 17 óráig vettek részt az Európai Mobilitási Hét rendezvényén, a Bükki Kerékpáros Teljesítménytúrán.

A szervezők és a résztvevők örömmel fogadták a helyszínen ingyenesen igénybe vehető lehetőséget, miszerint a kerékpárok adatai rögzítésre kerülnek egy országos adatbázisban. Így egy ellopott, majd rendőrségi eljárásban lefoglalt kétkerekű visszakerülhet a jogos tulajdonosához.

Ezen kívül a helyszínen kifejezetten kerékpárosokat érintő vagyonvédelmi bemutatóra is sor került, ahol a felállított molinón elhelyezett biztonságtechnikai eszközökről szakemberek adtak felvilágosítást, tanácsokat az érdeklődők számára.

Fontos tanácsaink kerékpárosoknak:

– A kétkerekűt mindig fix tárgyhoz rögzítse!

– Minden esetben használjon nagy szakítószilárdságú anyagból készült kerékpárzárat!

– Amennyiben teheti, ne csak egy helyen rögzítse kerékpárját, hanem használjon kiegészítő bovdent is a lezárás során, mellyel a kerekek is a fő zárszerkezethez, vagy a fix tárgyhoz rögzíthetők!

– A kerékpár lezárása során ügyeljen arra, hogy a lezáró szerkezet ne kerüljön túl közel a talajhoz, az legalább 60-70 cm magasságban legyen. Ezzel elkerülhető, hogy a csapszegvágóval rendelkező tolvaj a szerszámot a talajnak támaszthassa a vágás során!

– A kerékpár értékes kiegészítőit (lámpák, GPS készülék, táskák) sohase hagyja a kerékpáron, mivel azok vonzóak a tolvajok számára!

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

Nagyszerű győzelem!
A Ritmus Ase az A-Híd Szilveszter Rallye-ra visszatért a 2019-ben közös bajnoki címet szerzett Vincze Ferkóhoz és a győztes recept ismét működött, a K…

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum