2021. 12. 9. csütörtök

Natália
1 EUR 368 HUF
1 GBP 430 HUF

Barni és Roli az FRT.HU Kupán

Két szabadedzés és három mért kör várt a raliversenyző párosra a Valentin nap előtt megrendezett FRT.HU Kupán.

 

Bátyi Barnabás – Bacsik Roland

FRT.HU Kupa
Speed Rally Team
Lada 2101
2021.02.13.

Villámkérdések a fiúkhoz:

Miként is történt nálatok a pályabejárás?

Bátyi Barnabás: Úgy mentem el a versenyre, hogy bohóckodunk egyet téligumival hátul, de aztán a második körre feltettük a slicket és nem is volt annyira gáz a pálya. Mondtam Rolinak, hogy akkor menjünk időre, és megnézzük, mit tudunk kihozni a nem oda való guminkból.

 

Bacsik Roland: Érdekes volt, mert lefelé a versenyre menet, megbeszéltük, hogy felrakjuk a téligumikat, aztán jól érezzük magunkat. Ez így is történt, le értünk, és hátra raktunk 2 télit, mert nem láttuk értelmét a slickeknek, főleg hogy volt 4db egyforma M-es A048, ami semmit nem fogott a -11 fokban.  Viszont az első edzőkörön rájöttünk, hogy Barninak nem való a téligumi. Így visszamentünk, kicsit megvagdostam a gumikat, hogy jobban melegedjen, meg jobban fogjon.

 

 

Miként abszolváltátok a három mért kört?

Bátyi Barnabás: Szerintem kihoztunk magunkból és a Ladából a maximumot. A dobogó 3. helyéről 2mp-el csúsztunk le, de egyébként nagyon jól szórakoztunk. Jó lett volna még vagy 3-4 kört menni.

 

Bacsik Roland: Mivel nem tudtunk gumit melegíteni, csak nagyon minimálisan, így az első körre kicsit orrtolósan mentünk ki, de a pálya negyedétől elkezdtek jobban fogni, így az első kör után abba maradtunk, hogy maradjon a slick. A második kör sikerült a legjobban időben. Barni is jobban érezte az autót. Próbáltam én is hozzá tenni a kis tudásom, amit nagy részben Volosinovszki Misi mellett tanultam, hogy hol engedje ki, illetve a féktávokon bizonytalan volt, emiatt mondani kellett, hogy mikor fékezzen, ami szinte mindig jól sikerült.

 

Voltak-e kalandjaitok a változó talajtapadású pályán?

Bátyi Barnabás: Igen. 1-2 hely ahol azért becsapós volt, de összegségében semmi nagy kaland nem történt velünk.

 

Bacsik Roland: Kalandunk hálistennek nem igazán volt. A második edzőkörön nem akarta az átbeszélő, hogy beszélgessünk. A pálya hamar száradt, így nem volt gond, egyre bátrabbak voltunk, volt ahol a kelleténél is.

 

 

Ha újra rajtolhatnál, mi az amit másként tennél?

Bátyi Barnabás: Teljesen más gumit vittem volna erre a pályára, és a féktávokra figyelnék még oda jobban, mert abban sok volt még úgy éreztük.

 

Bacsik Roland: Újra gondolnám, hogy elmegyek-e a versenyre ebbe a hidegbe. Ha újra rajtolnánk, akkor talán szereznénk más gumikat is, hogy tudjuk próbálgatni még az edzőkörökben, hogy a mért körre olyan gumival tudjunk menni, ami jól fog ebben a hidegben. Meg talán hamarabb összeraktuk volna fejben a dolgokat, mert a kerekeket is csak péntek este sikerült átgumizni, 10 db kereket vittünk, a 10 db kerekem 5 különböző helyen volt, az autóhoz a bakokért mikor mentem péntek este, még kész sem volt, szóval kicsit érdekes volt, de megoldottuk.

 

 

Legközelebb hol találkozhatunk veletek?

Bátyi Barnabás: Egyenlőre semmit sem tudok mi hogy lesz ebben az évben. Még mindenképpen amatőr versenyeken szeretnénk menni, aztán jövőre ha minden úgy alakul ahogy én akarom, megpróbálunk feljebb lépni esetleg Rally3-ba. 1 maximum 2 verseny erejéig.

 

Bacsik Roland: Pontosan nem tudom, hogy Barninak mik a tervei. Mivel most csak Robit helyettesítettem, amit biztosra tudok, hogy ha nem is mellette, de a szervizben számít rám, amit nehéz lesz megoldani, mert Misivel megyek Rally3-ba, és mellette Rally2-be szerelek. Szóval nem tudjuk mi lesz, de meg kell oldani!

 

 

 

– Hajósi Miklós –

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kalandokkal tűzdelt 25. Jubileumi Mikulás Rally után beszélgetek Juhász Csabi raliversenyzővel. Megosztanád a portál olvasókkal, hogy miként is sik…
A 2021-es Gokart Országos Bajnokság, Rotax Max Senior kategóriában első helyezést ért el a 17 éves Juráncsik Balázs. Ezzel az éves eredményével kij…

További cikkek

Hirdetés

Friss hírek

Hirdetés

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum