2021. 10. 27. szerda

Szabina
1 EUR 365 HUF
1 GBP 434 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Bacsa Fanni kétszer futhat az ifjúsági olimpián

Bacsa Fanni kétszer futhat az ifjúsági olimpián

A Miskolc Városi Sportiskola (MVSI) versenyzője, Bacsa Fanni 100 méter gáton  kvalifikálta magát a Buenos Aires-i ifjúsági olimpiára, ahol kétszer, október 11-én és október 14-én is bizonyíthatja tehetségét! Az Argentínába utazás előtt Illyés Miklós, az MVSI ügyvezetője tolmácsolta jókívánságait a sportolónak.

A Tigyi József által felkészített Bacsa Fanni a nyári, győri kvalifikációs ifjúsági Európa-bajnokságon 100 méter gáton az elő- és középfutam során egyaránt élete legjobbját futotta, és bejutott a fináléba. A döntő résztvevői valamennyien – így természetesen Fanni is – indulási jogot szereztek az októberi, már elkezdődött – ifjúsági ötkarikás játékokra.
–    Nagyon büszkék vagyunk Fannira, remélem, hogy jól fogja érezni magát és belekóstol abba, milyen is egy ilyen nagy nemzetközi sportesemény hangulata. – hangsúlyozta Illyés Miklós egykori judo olimpikon, az MVSI ügyvezetője. – Sportolónk jól felkészült, nagyon drukkolunk neki. Azért is jött létre ez a nemzetközi, több sportágat magába foglaló eseménysorozat a 14-18 év közötti fiataloknak, hogy megtapasztalhassák milyen egy ilyen verseny felépítése, milyen külföldön, ilyen sok emberrel együtt versengeni?
Tigyi József, az MVSI atlétikai szakosztályának vezetője, Fanni edzője úgy fogalmazott: nagy megtiszteltetés számára, hogy ott lehet tanítványával Buenos Aires-ben. – Nyáron nem volt egy perc megállás sem, ott kint már a mentális felkészültségre kell koncentrálnunk – fogalmazott a tréner. – Az ifjúsági olimpiai játékok felépítése kicsit eltér a felnőtt olimpiától. Fanninak kétszer kell futnia, és a két eredményt összevetve alakul majd a ki a helyezettek sorrendje.
– A júliusi Eb-n még bennem volt a szorongás, hogy akár ki is juthatok az ifjúsági olimpiára, de most már sokkal felszabadultabban tudtam edzeni – mondta elutazásuk előtt Bacsa Fanni. – Mindent bele fogok adni. Október 11-én és október 14-én magyar idő szerint 16 óra környékén kell majd bizonyítanom.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

BORSOD RACE MEDIA KFT. – III. Rally Hungary Lángi Attila – Veres Gábor, BMW E86 Z4 M   A Lángi Attila, Veres Gábor kettős mindig is nagyon sz…

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum