2023. 12. 11. hétfő

Árpád, Árpádina
1 EUR 382 HUF
1 GBP 446 HUF

Bacsa Fanni ifjúsági olimpikon!

Nagyszerű eredménnyel zárult a július 5-8. között Győrben megrendezett ifjúsági atlétikai Európa- bajnokság. Bacsa Fanni, a Miskolc Városi Sportiskola (MVSI) versenyzője 100 m gáton bejutott a kontinens viadal döntőjébe, mellyel kvalifikálta magát az októberi, Buenos Aires-i ifjúsági olimpiára!

A győri ifjúsági Eb-n 50 ország, 1063 atlétája állt rajthoz. Az esemény rangját tovább emelte, hogy ott lehetett megszerezni az európai kvótákat az októberi, argentínai, Buenos Aires-i ifjúsági olimpiára.

A magyar válogatottban – kiváló eredményeik alapján – az MVSI öt atlétája kapott bizonyítási lehetőséget. A miskolci fiatalok a rendkívül erős mezőnyökben tisztességesen helytálltak. A Tigyi József által felkészített Bacsa  Fanni 100 m gáton nyújtott teljesítményét külön ki kell emelni. Fanni az elő- és középfutam során egyaránt élete legjobbját futotta, és bejutott a fináléba. A döntő résztvevői valamennyien – így természetesen Fanni is – ott lehetnek ősszel az argentínai korosztályos ötkarikás játékokon!

Az MVSI sportolóinak eredményei:

100 m gát: 8. Bacsa Fann, 13,82 mp (az előfutamban 13,54 mp, edzője: Tigyi József)

Távolugrás: 14. Bacsa Fanni, 582 cm

Hármasugrás: 16. Iván Zsombor, 14,34 m (edzője:Tigyi József)

Távolugrás: 17. Pintér Erik, 670 cm (edzője:László István)

10 km gyaloglás: 19. Varga Dávid, 52:06,49 perc (edzője:Szűcs József)

Magasugrás: 20. Török Gergely, 196 cm (edzője:Tigyi József).

Fotó:

Tigyi József edző (balról) és tanítványa, Bacsa Fanni.

(Fotó: Magánarchívum)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Költözik a TRACKWOOD
Na persze nem kell megijedni! Az utóbbi évek tapasztalatai alapján úgy látjuk, hogy hirtelen nagyon megsokasodtak a “drift fesztiválok” az augusztus…

További cikkek