2024. 03. 29. péntek

Auguszta
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Az ország legerősebb triatlonmezőnye mérkőzött meg Lengyeltótiban

Az ország legerősebb triatlonmezőnye mérkőzött meg Lengyeltótiban

Nemzetközi versenyekre kvalifikálták magukat a legjobbak

Az utóbbi évtizedben párját ritkító, szinte az összes magyar élversenyzőt felvonultató versenyt rendezett a Magyar Triatlon Szövetség az E.ON támogatásával július 22-én Lengyeltótiban. A legjobb felnőtt, junior és ifjúsági triatlonisták mérték össze erejüket egy szupersprint versenyen.

A versenyzők eddigi eredményeit nézve összesen 27 világ- vagy Európa bajnoki érem tulajdonosa csapott össze a Somogy megyei település mellett megrendezett szupersprint viadalon, ahol a sportolóknak úszásban 300 métert, kerékpáron 8, futásban 2 kilométert kellett teljesíteniük. A szövetség meghívása alapján 16 nő és 20 férfi versenyző indult, a délelőtti elődöntőkben elért eredmények alapján a délutáni döntőkben a nőknél a legjobb 6, a férfiaknál a legjobb 10 sportoló vehetett részt.

A legjobbak részvételével megrendezett exkluzív viadal egyben válogatót is jelentett a következő nemzetközi versenyekre, a felnőtteknek a hamburgi MIX-váltó világbajnokságra, a junioroknak pedig az észtországi Európa-bajnokságra. A MIX-váltó olimpiai versenyszám, ahol a csapatot 2-2 nő és férfi alkotja.

A verseny díjazását a triatlon szövetség kiemelt szponzora, az E.ON biztosította. A cég elnök-vezérigazgatója, Kiss Attila a helyszínen drukkolt a sportolóknak, ő indította el a döntő futamokat is.

„Büszkék vagyunk rá, hogy az E.ON neve az elmúlt években összefonódott a sport iránti elkötelezettséggel. A mai verseny támogatása is bizonyítja, hogy mi a fiatalok energiájában hiszünk, ők lesznek a jövő nagy bajnokai” – emelte ki Kiss Attila, az E.ON Hungária Zrt. elnök-vezérigazgatója.

„Az E.ON támogatása új lehetőségeket nyitott meg számunkra. A mai verseny egy egyedülálló lebonyolítási forma, melyre eddig nem volt még példa. Ez a verseny összehozta hazánk legjobb triatlon versenyzőit. A kreatív ötlet megvalósításához nélkülözhetetlen volt az E.ON energiája.” – mondta Dr. Bátorfi Béla, a Magyar Triatlon Szövetség elnöke.

A női versenyen Bragmayer Zsanett (Team Újbuda) végzett az első helyen, Horváth Karol (Budaörsi TK) lett a második, míg a bronzérmet Kropkó Márta (Kropkó TC) vihette haza. A férfimezőnyben a rendkívül izgalmas hajrát követően Bicsák Bence (PSN Zrt.) diadalmaskodott, második helyen Faldum Gábor (Mogyi SE Baja) végzett, Lehmann Csongort (Tiszaújvárosi TK) megelőzve, így Bicsák Bence és Faldum Gábor, illetve Bragmayer Zsanett és Horváth Karol képviselheti a magyar színeket a hamburgi világbajnokságon. Ebben a számban, bár a kvalifikáció csak jövőre zárul, a magyar szurkolók jó eséllyel számíthatnak olimpiai részvételre is.

Az E.ON a Magyar Triatlon Szövetség utánpótlás ranglista versenysorozatának kiemelt szponzora, illetve a sportág két legnagyobb tehetsége, Bicsák Bence és Lehmann Csongor felkészülését is támogatja.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek