2024. 04. 20. szombat

Tivadar
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Az Eger Plútó csapata nyerte a Danone focikupa miskolci elődöntőjét

Az Eger Plútó csapata nyerte a Danone focikupa miskolci elődöntőjét

Állami gondozásban és nevelőszülőknél élő gyerekek számára gyűjtöttek sportfelszereléseket a fiatal labdarúgók

Az Eger Plútó U12-es csapata nyerte meg a „Danone Focikupa a Gyermekekért” torna miskolci regionális döntőjét. Az egri fiatalok a fináléban a Salgótarjáni BTC csapatát győzték le 5:0-ra, így ők vehetnek részt a kupa június 10-i, budapesti országos döntőjében. A tornán most bevezetett „fair play” díjat a Sajóvölgye Focisuli csapata érdemelte ki. A Danone és az MLSZ Grassroots Program szervezésében megvalósuló „Danone Focikupa a Gyermekekért” tornán, áprilisban és májusban, összesen 96 csapat és több mint 1200 gyermek labdarúgó versenyez egymással azért, hogy Magyarországot képviselhesse a torna nemzetközi döntőjén, New Jersey-ben. A miskolci elődöntő csapatai sportfelszerelés gyűjtéssel segítették a torna tavalyi résztvevőit, az állami gondoskodásban és nevelőszülőknél élő gyerek labdarúgókat.

Gólöröm, egészséges életmód és kiegyensúlyozott táplálkozás

A Danone Focikupa a Gyermekekért (Danone Nations Cup) a világ legnagyobb, immár 15 éves múltra visszatekintő, professzionális gyermek labdarúgó kupája, amelyen eddig mintegy 2,5 millió gyerek vett részt világszerte.

A Danone és a Magyar Labdarúgó Szövetség Grassroots Programja által közösen megrendezett U12-es torna célja, hogy a sporton és a labdarúgáson keresztül egészséges életmódra, valamint kiegyensúlyozott táplálkozásra nevelje a gyermekeket, ebben a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége, a torna szakmai partnere segíti a kezdeményezést.

A kupát az Emberi Erőforrások Minisztériuma és Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata is támogatja, fővédnöke pedig Nyilasi Tibor, 70-szeres labdarúgó válogatott, tiszteletbeli nagykövete pedig Hevesi Tamás énekes és futballedző.

„A Danone Focikupa a Gyermekekért célja, hogy népszerűsítse a sportolást és az egészséges táplálkozást a gyerekek körében” – mondta Gyergyói-Szabó Anita, a Danone külső kommunikációs menedzsere. Vállalatunk a 19 éve tartó Tegyünk Együtt a Gyermekekért társadalmi programjában idén is különös figyelmet fordít az egészségi állapotuk vagy szociális helyzetük miatt hátrányt szenvedő gyerekekre is. Az idei Danone Focikupában egy valós nemzetközi megmérettetés lehetőségét nyújtjuk a résztvevőknek, miközben a sportszergyűjtéssel az állami gondozásban élő gyermekek sportolási körülményeit igyekszünk javítani” – tette hozzá.

Minden eddiginél több résztvevő

A Danone Focikupa a Gyermekekért torna idén jelentős mértékben kibővült. Míg tavaly mindössze 240 gyermek vett részt a programban, addig az idén 12 régióban, régiónként 8, összesen tehát 96 csapat képviseletében 1.200 gyermek vesz részt a tornában. A miskolci regionális elődöntőn a Diósgyőr VTK, a Sajóvölgye Focisuli, a Mezőkövesd-Zsóry FC, az Eger SE, a Salgótarjáni BTC, a Sátoraljaújhelyi TE, az Eger Plútó és az Encs VSC csapatai versenyeztek egymással a regionális elsőségért.

Sportszergyűjtéssel segítik a hátrányos helyzetű gyerek focistákat

Az idei torna különleges eleme azt volt, hogy az abban résztvevő csapatok sportszer- és sportfelszerelés gyűjtéssel segítették a torna tavalyi résztvevőit, az állami gondoskodásban és nevelőszülőknél élő gyerek labdarúgókat.

A miskolci regionális döntőn résztvevő csapatok által összegyűlt mezeket, futball cipőket, labdákat Földessy Judit a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat Intézményvezetője és Dr. Dobosné Vörös Eleonóra a Fruska Gyermekotthon Vezetője vették át a Danone Magyarország Kft. képviselőjétől, Gyergyói-Szabó Anitától valamint a csapatoktól
.

Irány Amerika

A Danone Focikupa a Gyermekekért torna további regionális elődöntőit április és május folyamán, Debrecenben, Szegeden, Budapesten, Dunakeszin, Dabason, Felcsúton, Győrött, Békéscsabán, Pécsett és Szombathelyen tartják. Az országos döntő június 10-én, Budapesten kerül megrendezésre.

A döntő tétje nem más, mint az, hogy melyik csapat képviselheti Magyarországot Amerikában, New Jersey-ben, a 32 ország U12-es csapatának részvételével megtartott nemzetközi döntőben.

Fotó: Eger Plútó és a DVTK mérkőzése

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Bronzérem az Euro Trophy-n
Szabó Bende ROTAX MAX Euro Trophy Genk - 2024.04.12-14. KSB Racing Team Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Tro…

További cikkek