2024. 04. 25. csütörtök

Márk
1 EUR 393 HUF
1 GBP 458 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Az E.ON energiájával indult újra a magyar triatlonsport

Az E.ON energiájával indult újra a magyar triatlonsport

 

Az év első utánpótlás ranglista versenyén az E.ON Hungária Csoport bejelentette, hogy idén is támogatja a sportágat és a fiatal tehetségeket.

 

 

 

A koronavírus-járvány a triatlonosok életét is felborította: a 2020-ra tervezett tokiói ötkarikás játékokat elhalasztották, az olimpiai felkészülést át kellett ütemezni, és alig volt lehetőség versenyzésre. Ezért is nagy jelentőségű az idei év első utánpótlás ranglista viadala, amelyet május 29-30-án Tiszaújvárosban rendeztek meg. Az E.ON Hungária Csoport a versenyen jelentette be, hogy meghosszabbítja tavaly megkezdett együttműködési megállapodását a Magyar Triatlon Szövetséggel.

 

Az együttműködés keretében az energiavállalat továbbra is a Magyar Triatlon Szövetség utánpótlás ranglista versenysorozatának névadó szponzora. Az E.ON az idén öt utánpótlás ranglista versenyt, az utánpótlás országos bajnokságot és az Elit Gálaversenyt is támogatja, így segítve az egyre népszerűbb triatlonsportág fejlődését. A Magyar Triatlon Szövetség elnöke bízik abban, hogy az utánpótlás támogatásának hatására egyre többen döntenek a triatlon mellett és a tokiói olimpián is szép eredményeket érhetnek el a magyar versenyzők.

„Nagy öröm számomra, hogy elnöki tevékenységemet azzal kezdhetem, hogy köszönetet mondok az E.ON Hungária Csoportnak a triatlonsport és az ifjú tehetségek támogatásáért. Ezt a segítséget, és az így kapott energiát a támogatott sportolók átalakítják eredményekké, a támogatott versenyeket pedig olyan élménnyé, amely a fiatalokat hosszú időre elkötelezi napjaink egyik legdinamikusabban fejlődő sportja iránt” – hangsúlyozta Kindl Gábor, a Magyar Triatlon Szövetség újonnan megválasztott elnöke a tiszaújvárosi rendezvényen.

Az E.ON Hungária Csoport elnök-vezérigazgatója kiemelte, hogy a járványban, a versenyek nélküli felkészülési időszakban is segítették a triatlonistákat. Az idei évtől pedig már három sportolót támogatnak kiemelten: Bicsák Bencét, a legmagasabban jegyzett magyar versenyzőt és Lehmann Csongor junior világbajnokot, U23-as világbajnoki ezüstérmest már tavaly is segítette az energiacég, idén pedig Bragmayer Zsanett, a Team Újbuda versenyzője is csatlakozik hozzájuk.

„Számunkra nem volt kérdés, hogy most, amikor a pandémia miatt nehezített pályán még inkább szükség van a felkészülést segítő biztos anyagi háttérre, a magyar triatlonsport, és különösen az utánpótlás támogatását az idei évben is folytatjuk. Zsanett csatlakozása a támogatott fiatalok csapatához igazolja, hogy hosszú távon gondolkodunk. Bízom benne, hogy az E.ON elköteleződése is szerepet játszik majd abban, hogy a szövetséggel közösen még több fiatallal kedveltessük meg ezt a csodálatos sportágat, miközben a legjobb versenyzőink támogatása megadhatja nekik azt a plusz energiát, ami a világ élvonalába segítheti őket” – mondta Kiss Attila, az E.ON Hungária Csoport elnök-vezérigazgatója.

A kiemelten támogatott versenyzők közül Bicsák Bence jelenleg a 9. helyen áll az olimpiai kvalifikációs listán, így biztos induló Tokióban. Bicsunak legközelebb június 6-án Leedsben, a World Triathlon Series (WTS) futamán szurkolhatunk. Lehmann Csongor május 15-én az olaszországi Caorléban bravúros versenyzéssel elit Európa-kupát nyert, egy sérülést követően legközelebb ő is Leedsben áll rajthoz. Bragmayer Zsanett jelenleg 56. az olimpiai kvalifikációs ranglistán, ami ma  tokiói indulást ér. A közelmúltban Yokohamában a 29. pozícióban fejezte be a versenyt, Lisszabonban a biztató 17. helyen érkezett célba, május 29-én az olaszországi Arzachenában rendezett elit triatlon világkupa-futamon pedig fantasztikus versenyzéssel az 5. helyet szerezte meg.

 

 

 

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Bronzérem az Euro Trophy-n
Szabó Bende ROTAX MAX Euro Trophy Genk - 2024.04.12-14. KSB Racing Team Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Tro…

További cikkek