2022. 08. 19. péntek

Huba
1 EUR 405 HUF
1 GBP 480 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Abszolút elsőség és elit-ezüst a Balatonról

Abszolút elsőség és elit-ezüst a Balatonról

Újabb sikeres hétvégét tudhatnak maguk mögött a Tiszaújvárosi Triatlon Klub sportolói, edzői. A begyűjtött magyar bajnoki érmek mellett ketten jogot szereztek arra, hogy júliusban magukra ölthessék a magyar válogatott mezét.

A III. BÚI Triatlon Fonyódon megrendezett szombati első napján a Magyar Egyetemi, Főiskola Országos Bajnokság (MEFOB), a Triatlon Amatőr Kupa,  és a Triatlon Utánpótlás Ranglista futam szerepelt a programban. Balogh Bence – hasonlóan a tavalyi évhez – ezúttal is egyetemi országos bajnoki címet érdemelt ki.  A junior lányoknál Jakab Ilka ezüst-, Molnár Sára bronzérmes lett. Az ifjúságiak Európa-bajnoki válogatóversenyén Tóth Anna és Dévay Zsombor is jogot szerzett arra, hogy ők képviselhessék az egyesületet a júliusban, a litván Panevezys városában rendezendő kontinens vetélkedőn.
A vasárnapi,  balatonfenyvesi, 2-2 női és férfi versenyző alkotta mix-váltó országos bajnokságon a Tiszaújvárosi Triatlon Klub utánpótlás II. korcsoportos egysége szerezte meg az abszolút győzelmet, mely természetesen a kategória bajnoki címét is jelentette. Az elit váltó ezüstérmet harcolt ki a világkupa-győztes Vanek Ákos nevével fémjelzett budaörsiek mögött.
Eredmények
Mix-váltó OB:
Elit kat.: 2. Tiszaújvárosi Triatlon Klub (Szegedi Sára, Balogh Bence, Szabolcsi Fruzsina, Dévay Márk)
Utánpótlás II. kcs.: 1. Tiszaújvárosi Triatlon Klub „A” (Putnóczki Dorka, Dévay Zsombor, Tóth Anna, Lehmann Csongor, edzők: Lehmann Tibor, Fodor Ágnes, Baráth Tamás, Balogh Bence, Filep Csaba), …4. Tiszaújvárosi Triatlon Klub „B” (Jakab Ilka, Fróna Ákos, Molnár Sára, Berencsi Ádám)
Serdülő kcs.: 4. Tiszaújvárosi Triatlon Klub (Bóna Kinga, Sánta Ármin, Bodolai Lili, Vágási Zoltán)
Gyermek kcs.:  7. Tiszaújvárosi Triatlon Klub (Berencsi Lili, Hajdú Máté, Lehmann Sára, Szabolcsi Bálint).

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

A második hazai pályán
A hétvégén a Gender Racing Team számára a több szempontból is második hazai pályának számító Slovakiaringen áll rajthoz az FIA CEZ Zone Trophy talán l…

További cikkek

A második hazai pályán
A hétvégén a Gender Racing Team számára a több szempontból is második hazai pályának számító Slovakiaringen áll rajthoz az FIA CEZ Zone Trophy talán l…