2024. 04. 23. kedd

Béla
1 EUR 394 HUF
1 GBP 457 HUF

A túlélő túra teljesítve!

Villáminterjú Juhász Csabival a Boldogkő rally után.

I. Therwoolin Boldogkő Rally a Pannon Kupáért
Juhász Csaba – Szentkúti Tamás
Renault Clio R3T
Kole Media Center Kft.
2021.04.17-18.

Az első három gyorsaságit legszívesebben elfelejtenétek. Mi is volt a Renaulttal?
– Gyújtás problémánk adódott. A gyertyákkal volt gond, amit nem értek. Újak voltak, amit a verseny előtti teszten tettek az autóba. Ott nem volt semmilyen gond az autóval, itt a versenyen pedig az első szakasz rajtjában már jelentkezett a probléma. Már etapon is néha kihagyott a gyújtás, aztán a rajtban három hengeres lett a Clio. Sajnos így szenvedtük végig az első 3 gyorsaságit. A második szakaszon sikerült megforognom, így még több időt veszítettünk, nagy hátrányba kerültünk. Aztán a szervizben kicseréltük a gyertyákat és utána hibátlanul működött az autó. Próbáltam ezt az első kört kitörölni és újult erővel versenyezni, de ez már nem igazán ment.

A kilenc gyorson hány féle gumival vágtatok neki? Jó volt-e a gumiválasztásotok?
– Az első körre jó volt a gumiválasztás, bár három hengerrel mindegy is volt, hogy milyen gumi van az autón. A második körre keményebb gumikat raktunk fel, ami nem jött be. Sajnos nem melegedett eleget az időjárás. A hatodik gyorsaságin pedig elkapott minket az eső, ami kalandossá tette a szakaszt, de hát ilyen a rally.

A három gyorsasági szakasz közül melyik és miért jött be nektek?

– Az utolsó, mert ott már rendesen esett az eső, esőgumikon voltunk, így nagyon élveztem a gyorsaságit.

Ha újra rajtolhatnál, mit tennél másként?

– Kicserélném az első szervizben a négy gyertyát. De sok minden mást is. Nagyon fáradtan érkeztem a pályabejárásra, és rá is nyomta a bélyegét az egész versenyre. Kutival is rég mentünk már együtt, össze kellene csiszolódnunk a gyorsaságikra. Az etapon viszont jó volt a hangulat az autóban.

Összességében hogy értékeled a versenyzéseteket és magát a rallyt?

– A verseny alapvetően jó lehetett volna, szeretem ezeket a pályákat, de ez a verseny most nem jött össze. A rendezőnek volt pár jó ötlete, mint a parc ferme és a díj átadó a várnál, de a szerviz park kritikán aluli volt.

Legközelebb egerben találkozhatunk veletek?

– Eger szerintem kimarad, Salgó Rally lehet a következő hazai futamunk.

Fotó: Hajóka SportFotó
– Hajósi Miklós –

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Bronzérem az Euro Trophy-n
Szabó Bende ROTAX MAX Euro Trophy Genk - 2024.04.12-14. KSB Racing Team Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Tro…

További cikkek