2022. 08. 12. péntek

Klára
1 EUR 392 HUF
1 GBP 463 HUF

A szerencsésebb csapat győzött

A szerencsésebb csapat győzött
Hiába játszott jobban ellenfelénél a Jegesmedvék csapata, a Dab egy szerencsés góllal megszerezte a győzelmet.

A mérkőzésből bő négy perc telt el, amikor a Jegesmedvék máris kettős emberhátrányba kerültek, ám ezt végül sikerült kivédekezni. Újabb négy perc elteltével megszerezte a vezetést a hazai csapat: emberelőnyben Martine tett egy kört a harmadban elég szabadon, majd a kapuvas mellett üresen hagyott Szappanoshoz passzolt, akinek egy lépésről már nem volt nehéz dolga (1-0). A játékrész további részében folyamatos játék nem alakulhatott ki, mert a játékvezetők két kézzel szórták a kiállításokat, amelyből a Miskolc jött ki rosszabbul, de gól mégsem esett. Már csak hét másodperc volt hátra a harmadból, amikor Hajós ugorhatott ki egyedül, ám lőni már nem tudott, mert Erdélyi akadályozta. A megítélt büntetőt végül Kalnins védte.

A második harmadra egy sokkal pörgősebb Miskolc érkezett, és át is vették a játék irányítását. Az első játékrészben inkább a Dab, a másodikban viszont a Jegesmedvék játszottak enyhe fölényben, és Kalninsnak sokkal több munkája akadt, mint a Bálizsnak. A 8. percben kiegyenlítettek a vendégek: Metcalfe vette észre a kapu előtt egyedül maradt Beczét, aki egy csel után a hálóba lőtt (1-1). Továbbra is a vendégek maradtak támadásban, a hazaiak inkább kontráztak, de Bálizs a helyén volt. A 19. percben egy lövésbe Bálizs belenyúlt, a korong azonban tovább perdült, nagyon lelassult, de Papp révén végül átvánszorgott a gólvonalon, hiába kapott utána a miskolci hálóőr (2-1). Az utolsó percben még akadtak miskolci lehetőségek, de nem született újabb gól.

A harmadik harmadban már nagy fölényben játszottak a Jegesmedvék, ám hiába volt minden próbálkozás, nem tudtak gólt lőni Kalninsnak, pedig a végén még Bálizst is lehozta Majoross Gergely. Négy másodperccel a vége előtt nagy bunyó alakult ki.

Ezen az estén a Jegesmedvék játékban ellenfelük fölé nőttek (a lövési arány 37-54 volt!), ám a gyenge helyzetkihasználás és a Dab „szokásos” szerencsés gólja miatt mégis vesztesen hagyták el a pályát.

Dab.Docler – Miskolci Jegesmedvék

2-1 (1-0, 1-1, 0-0)

Dunaújvárosi jégcsarnok 900 néző

V: Haszonits, Németh, Berger, Soltész

Gól: Szappanos, Papp ill., Becze

Kiállítás: 22 perc illetve 20 perc (+20 perc Dudas)

Miskolci Jegesmedvék: Bálizs – Boyle, Gőz, Sagert, Hajós, Popovics, Metcalfe, Roczanov, Nagy, Szilágyi, Cohen, Ritó, Becze, Tóth, Dansereau, Láda P. Dudas, Vojtkó, Miskolczi, Dósa, Fliszár, Duschek(k). Edző: Majoross Gergely.

Dab.Docler: Kalnins – Kovács, Pavuk, Pozsgai, Hruby, Dörök, Martine, Szepessy, Papp, Hüffner, Magosi, Nagy, Léránt, Gröschl, Mestyán, Erdélyi, Peterdi, Galanisz, Azari, Szappanos, Kiss, Sevela(k). Edző: Donald Maclean.

Majoross Gergely: – Ez a mérkőzés egészen más volt, mint az előző, ma az akarással, az elszántsággal nem volt semmi gond. Kiválóan küzdöttünk, ám az elején néhány buta kiállítás sokba került nekünk. Utána viszont már domináltunk, de túl szépen akartunk játszani, és sokszor a lövés helyett még egy cselt, még egy passzt csináltak a játékosok. Ma jól játszottunk, jobbak voltunk az ellenfelünknél, többet érdemeltünk volna.

Donald MacLean: – Kemény este volt, rengeteg emberhátrányt kellett kivédekeznünk, néhány játékosunk hihetetlen jégidővel játszott ma. Úgy érzem beleálltunk a meccsbe, Janis pedig újra ihletett formában védett. Természetesen a távozók nagy űrt hagytak maguk után, viszont ez egyben lehetőség a fiataljainknak, hogy megmutassák, mire képesek. Remélhetően hat pontos hétvégét tudunk produkálni a szünet előtt, persze ehhez a Ferencvárosnak is lesz pár szava.

(Fotó: dabdocler.hu)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Traktor-race
Közlekedési versenyt szerveznek a borsodi rendőrök mezőgazdasági gépjárművezetők részére. A traktor-futamot, azaz a mezőgazdasági gépjárművezetők v…
BORSOD RACE MEDIA KFT. – 2. ZEG Rally Show 2022 Lángi Attila – Veres Gábor, BMW E86 Z4 M Hosszabb kihagyás után a hétvégén újra rajthoz áll Lángi …

További cikkek