2023. 01. 29. vasárnap

Adél
1 EUR 389 HUF
1 GBP 442 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • A PannErgy U18-as, B-divíziós Női Kosárlabda Európa-bajnokság mérlege

A PannErgy U18-as, B-divíziós Női Kosárlabda Európa-bajnokság mérlege

A Miskolcon augusztusban megrendezett PannErgy U18-as, B-divíziós Női Kosárlabda Európa-bajnokság a város számára csaknem 2 millió forint bevételt hozott. A rendezvény kapcsán a Miskolc Holding tagvállalatai is plusz bevételre tettek szert, mintegy 5 és fél millió forint értékben. A miskolci vállalkozókat több mint 36 millió forint bevétellel segítette a rendezvény. A Miskolcon töltött vendégéjszakák száma : 4073.

Az esemény ideje alatt dán, svájci, angol, lett és osztrák szurkolók tartózkodtak a városban. A FIBA Europe (Nemzetközi Kosárlabda Szövetség Európa) és az Izlandi Olimpiai Bizottság elnöke Miskolcot dicsérte és szép, tiszta városként jellemezte.
Olafur Rafnsson kiemelte jó kapcsolatát a magyar szövetséggel, és méltatta a kontinentális szervezet dolgozóit, akik a fiatalokkal, tehetségekkel foglalkoznak.

A PannErgy U18-as Női Kosárlabda Európa-bajnokság résztvevői (közel 400 külföldi sportoló, sportvezető, játékvezető és szurkoló) két hétig voltak Miskolc vendégei.

Az eseményen 16 nemzet (Magyarország, Ausztria, Anglia, Bulgária, Svájc, Németország, Finnország, Norvégia, Dánia, Lettország, Izrael, Belorusszia, Görögország, Luxemburg, Horvátország, Portugália) vesz részt és további hét országból érkeztek ellenőrök, játékvezetők és hivatalos vendégek Miskolcra. A város iránti érdeklődést jelezte az is, hogy Németország, Norvégia, Lettország, valamint Portugália nagykövetségei is látogatást tettek a borsodi megyeszékhelyen a rendezvény ideje alatt.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek