2022. 05. 28. szombat

Emil, Csanád
1 EUR 393 HUF
1 GBP 463 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • A DVTK Stadion nyerte az Év Stadionja címet!

A DVTK Stadion nyerte az Év Stadionja címet!

A szakmai zsűri szavazatai alapján a DVTK Stadion kapta az Év Stadionja címet abban a versenyben, amelyben a 2018-ban átadott legjobb arénát keresték! A diósgyőri létesítmény 26 – szintén nagyon impozáns – arénát előzött meg a vetélkedésben. Gratulálunk a tervezőknek és a kivitelezőknek!
A DVTK Stadion nyerte az Év Stadionja címet!

A díjat ebben az évben is két kategóriában osztják ki. A szakmai zsűri véleménye szerint a DVTK férfi és női labdarúgó csapatainak otthont adó DVTK Stadion, míg az interneten szavazók szerint az orosz Volgograd Arena lett 2018 legjobb stadionja a stadiumdb.com által meghirdetett versenyen.

A Stadium Database kilencedik alkalommal választotta meg az Év Stadionját. Magyar aréna még sohasem nyerte el a díjat. A hazai stadionok közül a legjobb helyezést a Nagyerdei Stadion érte el 2014-ben, mely akkor a negyedik helyen végzett.

– Még soha nem nyert ilyen kisméretű stadion a versenyünkben – írják a szervezők. – De ha valamelyik mindenképpen megérdemli, akkor ez az!

A zsűri szerint a 14.646 darab ülőhellyel rendelkező DVTK Stadiont kis mérete nem teszi kevésbé érdekessé, lenyűgözőnek tartják az épületet és külön kiemelték az eleganciáját, a lelátó belső részének körbejárhatóságát és a meredek nézőteret, melynek köszönhetően kiváló hangulat uralkodik az arénában, valamint azt, hogy a stadiont a szurkolói igényekre szabták a tervezők.

A cím azért is nagyon megtisztelő, hiszen a tavalyi évben a 2018-as labdarúgó-világbajnokság döntőjének otthont adó, 81 ezer néző befogadására képes moszkvai Luzsnyiki Stadion nyerte el az Év Stadionja díjat.  

A DVTK Stadion 91,7 százalékot ért el: építészeti szempontból megkapta a maximális (40%) pontszámot, de innovációban (18,3%/20%) és funkcionalitásban (33,3%/40%) is kiemelkedően teljesített.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Bizakodó vagyok!
101 versenyautó áll rajthoz a hétvégi 37. AMTK Velenje Ralin, abból 18-en lesznek a 2-es kategóriában. Juhász Csaba - Bencs Gábor ralipáros is ebben f…

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum