2022. 05. 26. csütörtök

Evelin, Fülöp
1 EUR 388 HUF
1 GBP 455 HUF

A DVTK nyert

A DVTK CSAPATA NYERTE A DANONE FOCIKUPA MISKOLCI ELŐDÖNTŐJÉT
A diósgyőri fiatalok akár a torna nemzetközi döntőjében is képviselhetik Magyarországot

A DTVK csapata nyerte meg a „Danone Focikupa a Gyermekekért” torna miskolci regionális döntőjét. A diósgyőri fiatalok a fináléban 7:0-ra győzték le a Mezőkövesd csapatát, így ők vehetnek részt a kupa budapesti országos döntőjén. A Danone és az MLSZ Grassroots Program szervezésében megvalósuló Danone Focikupa a Gyermekekért tornán áprilisban és májusban összesen 96 csapat mintegy 1200 gyermek labdarúgója versenyez egymással azért, hogy Magyarországot képviselhesse a torna nemzetközi döntőjén, Spanyolországban.

A FIFA által is elismert Danone Focikupa a Gyermekekért torna a világ legnagyobb, 10-12 éves gyermekeknek szóló labdarúgó kupája, melyen világszerte eddig több mint 2,5 millió gyermek vett részt. A program hazai kupája Miskolcon folytatódott, ahol a DVTK, a Salgótarjáni BTC, Mezőkövesd, Eger, a Sajóvölgye Focisuli, a Miskolc Népkert Volán SE, a Zemplén válogatott és az Alsózsolca-Felsőzsolca-Bőcs válogatott  csapatai álltak pályára.

A Magyar Labdarúgó Szövetség által támogatott U12-es torna célja, hogy a gyerekek körében is népszerűsítse az egészséges életmódot, a rendszeres testmozgást és a kiegyensúlyozott táplálkozást, amiben a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége nyújt szakmai segítséget.

„Az egészséges életmód népszerűsítése kulcsfontosságú, hiszen Magyarországon megtorpant ugyan a túlsúlyos és elhízott gyerekek aránya, de továbbra is minden harmadik 10 év körüli gyereknél kritikusan alacsony a csontok növekedéséért felelős kalcium bevitele, negyedüknél pedig a zöldség-és gyümölcsfogyasztás is messze elmarad az ideális mennyiségtől. A Danone felelős vállalatként szeretné kivenni a részét a társadalmi szemléletformálásból, ezért szervezzük meg ismét a Danone Focikupa a Gyermekekért tornát” – mondta Gyergyói-Szabó Anita, a Danone külső kommunikációs menedzsere. „Tudatos táplálkozással nemcsak a saját egészségünkért, de a környezetünk védelméért is sokat tehetünk, ezért fogalmazta meg vállalatunk új küldetését „Egy életünk van és egy bolygónk” címmel”– tette hozzá.

Játékos jótékonyság
A Danone Focikupa a Gyermekekért program szerves része, hogy minden évben jótékonysági akciókat szervez. Idén a résztvevő gyermek labdarúgók sportszergyűjtéssel segítik állami gondoskodásban élő focista társaikat. A miskolci elődöntőre három megyéből hozták magukkal a csapatok felajánlásaikat, az összegyűjtött adományokat a Miskolci Gyermekváros képviselője vette át.

Irány Spanyolország!
A régiógyőztes DVTK már biztosan ott lesz júniusban a budapesti országos döntőn, ahol kiderül, hogy melyik csapat képviselheti Magyarországot a spanyolországi nemzetközi bajnokságon.

A miskolci regionális elődöntő helyezései:

1.    DVTK
2.    Mezőkövesd
3.    Sajóvölgye Focisuli
4.    Zemplén válogatott
5.    Eger
6.    Miskolc Népkert Volán SE
7.    Salgótarjáni BTC
8.    Alsózsolca-Felsőzsolca-Bőcs válogatott

Kövessen minket Facebookon! https://www.facebook.com/TegyunkEgyuttaGyermekekert/

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum