2024. 04. 20. szombat

Tivadar
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF

A dobogó tetején

Mátra Kupa, Gyöngyös
A számos 2011-es külföldi futamot követően végre idehaza is bemutatkozott Hercsik Vince. A miskolci tehetség a Mátra Kupa gyöngyösi futamát meggyőző fölénnyel nyerte.

Felébredt téli álmából a magyarországi gokart élet – ezt onnan lehetett tudni, hogy a Mátra lábánál elterülő pálya környékét benépesítették a színes kamionok és csapatsátrak. A hazai elit nagyobbik része azért utazott Gyöngyös mellé, mert a Mátra Kupa futamain kiválóan be lehetett hangolni a versenygépeket a következő héten szintén itt rajtoló magyar bajnokság első megmérettetéseire, illetve végre versenykörülmények között lehetett tesztelni a reflexeket.

Hercsik Vince idén már több külföldi versenyt is a háta mögött tudhat, de Magyarországon ez volt az első bemutatkozás számára új kategóriájában, a juniorok között. A kihívás azonban nem jelentett terhet, a Kálmán Motorsport pilótája a várakozásoknak megfelelően teljesített: szombaton minden időmérőt és kvalifikációt fölényesen nyert, majd a futamokban is megszerezte az első helyet. Az első 15 kör után közel hét másodperces előny birtokában száguldott el a kockás zászló alatt, míg a második (baleset miatt megszakított) versenyen ennél is nagyobb különbséget gokartozott ki a gyönyörű környezetben elterülő pályán.

A miskolci fiatalember és csapata bízik abban, hogy a jövő heti magyar bajnoki versenyen is hasonlóan jó eredményekkel örvendeztetheti meg szurkolóit.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Bronzérem az Euro Trophy-n
Szabó Bende ROTAX MAX Euro Trophy Genk - 2024.04.12-14. KSB Racing Team Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Tro…

További cikkek