2021. 10. 22. péntek

Előd
1 EUR 363 HUF
1 GBP 431 HUF

A dobogó tetején

Mátra Kupa, Gyöngyös
A számos 2011-es külföldi futamot követően végre idehaza is bemutatkozott Hercsik Vince. A miskolci tehetség a Mátra Kupa gyöngyösi futamát meggyőző fölénnyel nyerte.

Felébredt téli álmából a magyarországi gokart élet – ezt onnan lehetett tudni, hogy a Mátra lábánál elterülő pálya környékét benépesítették a színes kamionok és csapatsátrak. A hazai elit nagyobbik része azért utazott Gyöngyös mellé, mert a Mátra Kupa futamain kiválóan be lehetett hangolni a versenygépeket a következő héten szintén itt rajtoló magyar bajnokság első megmérettetéseire, illetve végre versenykörülmények között lehetett tesztelni a reflexeket.

Hercsik Vince idén már több külföldi versenyt is a háta mögött tudhat, de Magyarországon ez volt az első bemutatkozás számára új kategóriájában, a juniorok között. A kihívás azonban nem jelentett terhet, a Kálmán Motorsport pilótája a várakozásoknak megfelelően teljesített: szombaton minden időmérőt és kvalifikációt fölényesen nyert, majd a futamokban is megszerezte az első helyet. Az első 15 kör után közel hét másodperces előny birtokában száguldott el a kockás zászló alatt, míg a második (baleset miatt megszakított) versenyen ennél is nagyobb különbséget gokartozott ki a gyönyörű környezetben elterülő pályán.

A miskolci fiatalember és csapata bízik abban, hogy a jövő heti magyar bajnoki versenyen is hasonlóan jó eredményekkel örvendeztetheti meg szurkolóit.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

BORSOD RACE MEDIA KFT. – III. Rally Hungary Lángi Attila – Veres Gábor, BMW E86 Z4 M   A Lángi Attila, Veres Gábor kettős mindig is nagyon sz…

További cikkek

A Vasgyári Rendőrőrs területén szolgálatot teljesítő egyik körzeti megbízott fogta el azt a huszonnyolc rendbeli betöréssel gyanúsítható férfit, akit …

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum