2024. 04. 20. szombat

Tivadar
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • A diósgyőri labdarúgás helyzetéről – javaslat a válság megoldására

A diósgyőri labdarúgás helyzetéről – javaslat a válság megoldására

A mindannyiunk által nagyon várt DVTK stadionavató napján lezajlott szurkolói tüntetés már jelezte, hogy a magyar vidék legnagyobb szurkolótábora mélységesen elégedetlen az NB I-es labdarúgóink teljesítményével.
Az elmúlt két bajnoki idényben hajszálon múlt a csapat kiesése. A mostani bajnoki fordulókban, ha lehet, még tovább nőtt a drukkerek csalódottsága.

Annak ellenére alakult ki ez a helyzet, hogy a diósgyőri labdarúgásban, az állami sportfinanszírozás következményeképpen, eddig soha nem látott infrastrukturális fejlesztések valósultak meg.

Az is kimondható, hogy a diósgyőri labdarúgás önkormányzati támogatása, hosszú esztendők óta, országos szinten is kiemelkedő, kiszámítható és garantált.

Ugyanakkor a klubot tulajdonló gazdasági társaság döntéshozatali rendszere a kizárólagosságon alapul. A gazdasági-társasági döntéseket megalapozó információk fölött csak a többségi tulajdonos, vagy a többségi tulajdonos éppen aktuális megbízottja rendelkezik.

E miatt szinte feltárhatatlan a szurkolók számára is, hogy a diósgyőri foci sport-szakmai vezetése miért került 2018 őszére ilyen állapotba?

A válság tényei: hét esztendő alatt, Diósgyőrben majd 8 ezerről, kevesebb, mint a felére esett az átlag nézőszám. Az NB I. legolcsóbb játékoskerete lett 2018-ra a miénk, úgy, hogy közben hét esztendő alatt, 12 edző fordult meg a diósgyőri kispadon…

A közfelháborodást előidéző „teljesítmény” okait kutatva, felelős vezetőként, olyan település polgármestereként, ahol esztendők óta jelentős közpénzeket áldozunk a labdarúgásra, még a legutóbbi időkben is kezdeményeztem tárgyalásokat a klub főtulajdonosával.

Még csak válaszra sem méltattak.

Mindezek után, az átláthatóság, a közösségi érdekek védelme érdekében, a valódi klub tulajdonosokhoz, a diósgyőri szurkolókhoz fordulunk javaslatainkkal. Javaslataink lényege, hogy a szurkolókat képviselő egyesületet, Bundesliga mintára, tulajdonosi jogokkal kívánjuk felruházni. Ennek értelmében, a DVTK-ban meglévő városi tulajdonrészből, első lépésben, 2%-nyi tulajdonrészt ingyenesen felajánlunk a diósgyőri szurkolóknak, illetve képviseletüknek. Egyidejűleg felkérjük a futball klub másik, többségi tulajdonosát, hogy a szurkolói képviselet számára, tulajdonrészüknek 2%-át, ugyancsak ingyenesen, adják át!

Meggyőződésünk, hogy javaslatainknak ez az első köre, a magyar labdarúgás további felemelkedésében is úttörő szerepet játszhat, egyben a diósgyőri szurkolótábor történelmi léptékű elismerését is kifejezi.

Dr Kriza Ákos polgármester

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Bronzérem az Euro Trophy-n
Szabó Bende ROTAX MAX Euro Trophy Genk - 2024.04.12-14. KSB Racing Team Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Tro…

További cikkek