2024. 04. 25. csütörtök

Márk
1 EUR 393 HUF
1 GBP 458 HUF

A csoportfavorit érkezik szerdán

Szerdán este az Aluinvent DVTK az idei szezonban először lép pályára az Európa Kupában. A francia Carolo Basket elleni mérkőzés 17 óra 30 perckor kezdődik a Generali Arénában.
A csoportfavorit érkezik szerdán

Női Kosárlabda Európa Kupa, F csoport, 1. forduló

2017. október 11., szerda
17:30 Aluinvent DVTK – Flammes Carolo Basket Ardennes

Amint arról korábban már beszámoltunk, az Aluinvent DVTK idén az F csoportba került, ahol a német Rutronik Stars Keltern, a – három évvel ez előttről már ismert – francia Carolo Basket és a PEAC Pécs ellen kell kivívnia  a továbbjutást.

A fiba.basketball F csoportot beharangozó cikke ide kattintva olvasható.

– Az biztosnak tűnik, hogy a csoportunkban a franciák a favoritok, tapasztalt, jó csapatuk van, nyilatkozta a sorsolás után közvetlenül Štefan Svitek, az Aluinvent DVTK vezetőedzője. – A realitás jelenleg az, hogy a németekkel és a pécsiekkel fogunk harcolni a csoport második helyéért. Az a legfontosabb, hogy olyan csoportba kerültünk, ahonnan van esélyünk továbbjutni
Női Kosárlabda Európa Kupa 2017/2018
Group F     W/L     P
1 [DVTK] Aluinvent DVTK     0/0     0
2 [KELT] Rutronik Stars Keltern     0/0     0
3 [PEAC] PEAC Pécs     0/0     0
4 [CARO] Carolo Basket     0/0     0
Carolo Basket

Első ellenfelünk a francia csapat lesz október 11-én, szerdán 17 óra 30 perctől. A tavalyi szezonban a francia bajnokság alapszakaszában a második helyen zártak 17 győzelemmel és öt vereséggel, a rájátszásban azonban nem sikerült a dobogóra kapaszkodniuk, végül a negyedik helyen végeztek. A tavalyi Európa Kupában 6 győzelemmel vereség nélkül szerepeltek a csoportjukban, de a legjobb 16 között búcsúztatta őket a szlovák Good Angels Kosice.

Soraikban egy friss WNBA bajnokot is köszönthetünk majd, Renee Montgomery a Minnesota Lynx hátvédjeként nyert a napokban aranygyűrűt. Érdekesség, hogy az eredetileg Sopronba szerződött, majd ott az egészségügyi vizsgálatokon át nem ment Clarissa dos Santos Charleville városában kötött ki.

Erősségük még a svéd hátvéd Kalis Loyd, az ukrán center Valeriya Berezhynska, a 2017-es Európa – bajnokságon ezüstérmes francia válogatott bedobója Hhadydia Minte, valamint a szintén francia irányító Boudera. Ez utóbbi két játékos három esztendővel ezelőtt is tagja volt ellenfelünknek az Európa Kupa csoportkörében.

Eddig három bajnokit játszott francia ellenfelünk, a szintén Európa Kupában szereplő Hainaut gárdáját múlták felül hazai pályán 8 ponttal és Nizzában, Mima Coulibaly csapatát győzték le 40 pontos különbséggel. Eddigi egyetlen vereségüket az Euroliga selejtezőjében Szekszárdot búcsúztató Montpellier otthonában szenvedték el, 10 ponttal maradtak alul a bajnokság első fordulójában.

Tájékoztatásuk szerint az alábbi kerettel érkeznek Miskolcra kedden kora délután:

Valeriya Berezhynska
Amel Bouderra
Sara Chevaugeon
Clarissa Dos Santos
Ana Maria Filip
Kalis Loyd
Ninda Meite
Hhadydia Minte
Renée Montgomery
Marie-Eve Paget
Bérletek

A bérletek egységesen 12 ezer forintba kerülnek, melyek az Aluinvent DVTK összes mérkőzésére érvényesek a 2017/2018-as szezonban.
Jegyárak

A belépőjegyek az Erópa Kupa mérkőzésekre 1500 forintba kerülnek.
Ingyenes regisztrációs jegy

A 14 év alattiak és a 70 éven felüliek, személyi igazolványuk vagy diákigazolványuk felmutatásával díjmentes regisztrációs jeggyel tekinthetik az Aluinvent DVTK hazai mérkőzéseit.

Szurkolóink a hazai mérkőzéseket megelőző két napban és a meccs napján 15 óráig elővételben is válthatnak  jegyet a Szinvaparkban található a DVTK Shopban.
Nyitvatartás

DVTK Shop, Szinvapark
hétfő-péntek: 12-18 óra
szombat: 10-16 óra
vasárnap: zárva

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Bronzérem az Euro Trophy-n
Szabó Bende ROTAX MAX Euro Trophy Genk - 2024.04.12-14. KSB Racing Team Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Tro…

További cikkek