2023. 12. 5. kedd

Vilma
1 EUR 379 HUF
1 GBP 442 HUF

A cél túlteljesítve!

Interjú Juhász Csaba rallyversenyzővel a hétvégi Olasz ERC futam után.

Juhász Csaba – Juhász Zsolt
Mitsubishi EVO X – Juhász Média Kft.
Rally di Roma Capitale
2018.07.19-22.

Nem kicsit teljesítettétek túl a célt, hogy sikeresen célba érjetek a „Rally di Roma Capitale” raliversenyen. Egészen a dobogó második fokáig küzdöttétek fel magatokat. Gondoltad ezt a verseny előtt, hogy ilyen sikeresek lesztek?
–  Nem, nem gondoltam. Sőt, a verseny után, mi is azt beszéltük a csapattal, hogy a rajt előtt előre el is fogadtuk volna ezt az eredményt.

Majd minden ismétlődő gyorson javítottatok az időtökön, ennyire jó itinert írt a testvéred Zsolti?
– Igazából nem sikerült jó itinert írni. Minden szakaszon bent maradt legalább 10-15 másodperc emiatt. Nem volt pontos az itinerünk, ami nem a navigátor hibája. Én diktálom az itinert, de most nem voltam elég alapos. Lehet, hogy ez a sűrű időbeosztásnak is köszönhető. Rövid volt az idő ennyi pálya felírására, az egyik vasárnapi szakaszon csak egyszer tudtunk végig menni a pálya bejáráson. Ez látszott is az időeredményen.

A városi gyors, hogy tetszett?

– Ezek a szlalom jellegű rövid szakaszok nem tartoznak a kedvenceim közé, de ez is egy feladat, amit meg kell oldani. Az első szakaszon próbáltam gyorsan menni, de a rajtban befulladt az autó, majd még két vissza fordítóban is megmakacsolta magát a micu. Az utolsó szakaszt pedig már nem is volt időnk bejárni, ezért azt a hatszáz métert a pályarajzból teljesítettük. Ahhoz képest nem is volt rossz.

A gyorsok végén lévő nyilatkozatod alapján volt ott minden. Milyen kalandokban részesültetek?

– A kvalifikációs szakaszon fellazult a hátsó futómű és elrepedt egy első féktárcsa. Ezeket a problémákat megoldották a fiúk, aztán szombaton megint cseréltek két első féktárcsát. Vasárnap pedig jelezték, hogy nincs több tartalék féktárcsánk, ezért menjünk lassabban, ha célba akarunk érni. Ezen kívül volt még hét darab lassú defektünk, de olyan szerencsénk volt, hogy mindig eljutottunk a szervizparkig és csak ott kellett kicserélni a gumikat. Bár a sok kanyar és a meleg miatt így is hamar elfogytak a gumik, ezért ezeket így is úgy is lecseréltük volna. Egyébként külön köszönet Mezey Tominak a gumis háttér biztosításáért.

Életetek első ERC futamán vagytok túl, amin kategória második helyet értetek el. Mi lesz a folytatás? Mitropa színesítve egy-egy ERC-vel esetleg?

– Ahogy szokták mondani evés közben jön meg az étvágy. Ezen a sikeren felbuzdulva szeretnénk még egy ERC futamon rajthoz állni, de még nem tudjuk, hogy melyik lehet az. Ezt még le kell egyeztetni a partnereinkkel, és a családommal is.
Ezúton szeretném megköszönni a partnereinknek, hogy eljuthattam egy ERC futamra, ami már régi vágyam volt. Szeretném megköszönni a támogatást a szurkolóinknak, a barátainknak azt a rengeteg üzenetet, amit küldtek nekünk a verseny alatt és a verseny után. Amire időm sem volt válaszolni (bocsi mindenkinek), mert folyamatosan rohanunk valahová.
És külön köszönöm a feleségemnek, hogy több, mint egy hétig egyedül küzdött az elemekkel (három gyerek és egy border colie), és ezáltal lehetővé tette, hogy elindulhassak egy ERC futamon.
Köszönjük Partnereink segítségét!

Fotó: Alessandro Zini
– Hajósi Miklós –

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Horn Lilla és az autósport!
Horn Lilla fiatal kora ellenére szép sikereket ért eddig a gokartsportban, és már bontogatja a szárnyait a karosszériás autókban. Lillával beszélg…

További cikkek

Ma meggyújtjuk a hit gyertyáját
A karácsonyra készülődés az adventi időszakkal kezdődik, közelebbről pedig advent első vasárnapjával. Ez nincs egy meghatározott naphoz kötve, de első…
Ahol a szívbetegség kezdődik
Szívelégtelenség és szívünk megváltozott energia-anyagcseréje  A szív és érrendszeri betegségek vezető haláloknak számítanak világszerte. 1  Ált…