2024. 03. 28. csütörtök

Gedeon, Johanna
1 EUR 395 HUF
1 GBP 461 HUF

A biztos pontszerzés ‎a cél!

Interjú Juhász Csabival a hétvégi Nova Gorica Rally előtt.

Juhász Csaba – Juhász István
Renault Megane RS – Juhász-Média Kft.
Nova Gorica Rally – 2017.09.08-09.

Szeptember 8-9-én újra felöltöd Juhász Pisti navigátoroddal a tűzálló versenyoverált és rajthoz álltok a 6. Nova Gorica Rally-n Szlovéniában.

A két nap tizenkettő gyors vár rátok. Pénteken öt szombaton hét összesen 150 versenykilométer kell megtennetek a lehető legrövidebb idő alatt.

Első nap a „Kromberk” elnevezésű gyors rövid (4,65km), de annál velősebbnek – kanyargósabbnak – tűnik. Ezt kétszer kell teljesítenetek. 12 óra után van a rajt, akkor már lehet akár még meleg is. Miként is tudtok gumit választani egy ilyen rövid, de intenzív gyorsra? A sok kanyar miatt akár a kézifék is bevetésre kerül?
– Nagyon nehéz verseny lesz. Minden gyorsaságit csak kétszer lehet bejárni, így nehéz felvenni a versenyt azokkal, akik már többször indultak itt. Trükkösek a pályák, most tényleg csak a biztos pontszerzés ‎a célunk.

A nap következő gyorsa a „Kambreško” lesz, ami több mint 22 kilométer és eléggé tempósnak tűnik. Ide egyenesen a „Kromberk” az az napi első gyorsról érkeztek. Lehet ezen gyorson fogtok Istvánnal bemelegedni a 22 km-es gyorsra? Mennyire kell okosan, de tempósan közlekedni és milyen keménységű gumival, hogy a Nova Goricában lévő szervizig maradjon is a gumiból?
– Először indulunk ezen a versenyen, semmilyen tapasztalatunk nincs. A gumi választás nem lesz gond, a pálya bejárás után meg van az elképzelésem.

A Baranya Kupa után történt-e fejlesztés a Renault Megane-on?
– A Megane-ra rákerült egy új Turbó és egy másik első stabilizátor. Most nem teszteltünk a verseny előtt, ezért nem tudom, hogy mennyivel lett jobb az autó. De igazából ezek csak apróságok, nagy csodát nem várhatunk ezektől a módosításoktól. Ez egy N-es autó, amit a Renault Sport fejleszt. Mi csak azokat az alkatrészeket tudjuk beépíteni, amit a Renault homologizál az autóhoz. ‎Sajnos már semmilyen új fejlesztés nem várható a továbbiakban.

Végezetül miként is szeretnétek szerepelni ezen versenyen?
– Mint már említettem, a biztos pontszerzés ‎a célunk.

Köszönjük Partnereink segítségét!

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek