2024. 04. 20. szombat

Tivadar
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF

78 klub, 451 úszója a „cápa” ob-n

Szerdától-szombatig Miskolcon, a Kemény Dénes Városi Sportuszodában a Magyar Úszó Szövetség  (MÚSZ) megbízásából rendezi meg az MVSI Miskolc Városi Sportiskola Nonprofit Közhasznú Kft. a III. Országos Cápa Bajnokságot,melyet az olimpiai bajnok dr. Wladár Sándor, a MÚSZ elnöke  is megtisztel jelenlétével.

Deák Bárdos Mihály, az MVSI szakmai  vezetője az esemény részleteit ismertető hétfői sajtótájékoztatón elmondta, hogy a  MÚSZ  2016-ban hirdette meg először a cápa korosztályos országos bajnokságot, melynek rendezési jogát tavaly két évre nyerte el a Miskolci Sportiskola. A 2017-es sikeres rendezés után idén július 11-14. között  vetélkedik ez a korosztály Miskolcon.

–        Újra egy nagyon komoly és nagy létszámú bajnokságnak nézünk elébe, hiszen 78 klubból, 451 sportolót várunk Miskolcra – tudtuk meg Hölcz Pétertől, az MVSI szakosztályvezetőjétől, a MÚSZ  régióvezetőjétől. – A négy nap során 34 versenyszámot – közte  8 váltót – rendezünk.  A 2007-2008-as lányoknál és a 2006-2007-es fiúknál  évjáratonként hirdetünk bajnokot.  Az  MVSI sportolói közül 17-en teljesítették a szintidőt, többen joggal reménykedhetnek éremben is.   Ez is alátámasztja azon törekvéseinket,hogy  minél szélesebb a merítési lehetőséget, széles utánpótlás bázist igyekszünk építeni és fenntartani, ami a tehetségek kiválasztásában is fontos. Érdekesség, hogy 16  egyesület van,mely tíznél több sportolóval nevezett,mi a Debrecennel és a Zuglóval állunk az első helyen,olyan egyesületeket megelőzve, mint  a Kőbánya SC, a Szegedi VSE és a Győri VSE. Örvendetes,hogy szerdán délután megtiszteli jelenlétével a versenyt  az olimpiai bajnok dr. Wladár Sándor, a MÚSZ elnöke és Petrov Iván utánpótlás szövetségi kapitány is. Hasznos információként elmondanám, hogy naponta 9-kor indítjuk a programot az előfutamokkal,míg a döntők azonos időben, 17 órakor kezdődnek.

Új rajtkövekkel

–        Az év legtöbb szervezést igénylő versenye előtt állunk, de úgy érzem kollégáimmal, a sportszakma képviselőivel együtt mindent megtettünk, hogy ezúttal is zökkenőmentesek legyenek az események – hangsúlyozta Szabó László, a Miskolci Sportcentrum Kft. létesítményvezetője. – A korábbi  pozitív visszajelzések azt igazolják, hogy jól munkálkodtunk. A MÚSZ és az MVSI közös finanszírozásának köszönhetően új rajtkövekkel várhatjuk a sportolókat.   Mivel már július 10-én,kedden 14 órától korlátlan edzéslehetőséget kell biztosítanunk a sportolóknak, ettől az időtől kezdve vasárnap reggelig zárva lesz a Kemény Dénes Városi Sportuszoda,melyért ezúton is elnézését kérünk a lakosságtól.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Bronzérem az Euro Trophy-n
Szabó Bende ROTAX MAX Euro Trophy Genk - 2024.04.12-14. KSB Racing Team Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Tro…

További cikkek