2021. 12. 1. szerda

Elza
1 EUR 366 HUF
1 GBP 429 HUF

Tervezőasztalon az Üllői út felújítása

Aláírták a szerződést, tervezőasztalra kerül az Üllői út egy fontos szakaszának felújítása. A szakemberek a munkálatok során több mint 4 kilométernyi útszakaszt terveznek újjá, amelyben fontos szerepet kap a közösségi közlekedés mellett a gyalogos és kerékpáros közlekedés, valamint a zöldterületek rendezése is.

 

A főváros útfelújítási programjának egyik fontos eleme az Üllői út Szarvas csárda tér – városhatár közötti szakaszának felújítása. A 4,2 km hosszú útszakasz nem csak a XVIII. kerület életében, hanem egész Budapest szempontjából fontos szerepet tölt be, hiszen naponta sokan érkeznek ezen az útvonalon a keleti agglomerációból.

 

A BKK a felújítási tervek elkészítéséről szóló szerződést 2021 első napjaiban írta alá a közbeszerzési eljárás nyertesével, a Create Value Kft.-vel. A szakembereknek a munka során igazodniuk kell a „Béke tér komplex tervezése” projekt elkészült terveihez.

 

Hogyan változhat az Üllői út?

 

A tervezés során a vállalkozónak fel kell mérnie a Szarvas csárda tér és a városhatár közötti útszakasz műszaki állapotát, illetve felül kell vizsgálnia a jelenlegi forgalmi rendet és forgalmi igényeket. A projekt célja többek között

·         a leromlott állapotú út- és járdaburkolatok felújítása,

·         az akadálymentes közlekedés biztosítása,

·         a közösségi közlekedés előnyben részesítése, valamint

·         a kerékpáros és gyalogos infrastruktúra fejlesztése.

 

A felújításnak köszönhetően megtörténik a jelzőlámpák szükséges áthangolása, emellett a buszmegállók alkalmassá válnak arra, hogy az alacsonypadlós járművek is megfelelően használhassák. A forgalmi és a baleseti adatok alapján elvégezhetők lesznek a korábban elmaradt, de fontos közlekedésbiztonsági fejlesztések: új gyalogátkelőhelyek, vagy akár új jelzőlámpás csomópontok is tervezhetők. A tervezés során külön figyelmet kap a parkolás és a zöldfelületek kialakítása, emellett kiegészül a területen található fasor is. A vállalkozónak év végéig kell leszállítania az engedélyekkel, hozzájárulásokkal rendelkező kiviteli terveket, valamint a tenderdokumentációt.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

A MyFarm kertek mellett hamarosan itt a Brancs, az első átfogó, magyar közösségi platform Újabb nagy dobásra készülnek a MyFarm közösségi kertek al…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum