2024. 04. 19. péntek

Emma
1 EUR 394 HUF
1 GBP 460 HUF

Oldtimer Show a budapesti Vasúttörténeti Parkban

100 évnél is idősebb motorok, fakerekű autók, traktorok, buszok és teherautók. 500 db veterán jármű kerül bemutatásra! Minden típusból csak 1-1db, a fellelhető legszebb példány, a Magyar Vasúttörténeti Park-ban Közép- és Kelet-Európa legnagyobb veteránjármű kiállításán.

Az Oldtimer Show nem csupán kiállítás, hanem olyan nagyszabású nosztalgia-járműves program, amely számos kiegészítő programjával egész napos kikapcsolódást nyújt minden korosztály számára. A Vasúttörténeti Park 10 hektárosra bővített rendezvényterülete egy hosszított hétvégére megtelik látványossággal.

A fő vonzerőt az Orient és a West mozdony körfűtőházakban elhelyezett veterán autók és motorok kiállítása jelenti, melynek összeállítását a szervezők 1 éves előkészítő munkája előzi meg. A nemzetközi elismertségnek köszönhetően 2019-ben minden eddiginél nagyobb számban szerepelnek majd a külföldi gyűjtők és klubok oldtimer autói és motorjai.

A szocialista autók csarnokában verklis adja majd a hangulatot, a Keleti-Pályaudvar óriásmakett előtt pedig oldtimer kerékpár kiállítás lesz látható. A külső területeken csodálhatják meg a látogatók a nagyobb járműveket, közöttük a klasszikus amerikai nagyvasakat, teherautókat, buszokat és a katonai járműveket. A régi korok divatját korabeli ruhába öltözött hostessek és más közreműködők is bemutatják. Ebbe a játékba a látogatók is beszállhatnak, hiszen a nosztalgia ruhában érkező vendégek ajándékokra számíthatnak.

A gyermekekre díjmentesen használható játékok várnak: régi termelőeszköz interaktív kiállítás, kézműves foglalkozás, kovácsműhely, íjászat, arcfestés, légcsúszda, ugrálóvár és játszótér. Az állatsimogatóban 30 féle állatka lesz. Az állatokat a gyerekek a saját kezükből etethetik meg a saját maguk morzsolta vagy darálta terményekkel. A Csabai Tájház múzeumban régi berendezési tárgyak lesznek láthatók, a tájház előtt pedig a régi termelőeszközöket lehet kipróbálni.

A park minden interaktív vasutas programja üzemelni fog ezen a hétvégén: kerti vasút, sínautó, lóvasút, hajtányok, mozdonyforgató és egy igazi gőzmozdonyt is befűtenek.

Ismét megrendezésre kerül a nagysikerű Kalandjárók Kiállítás, ahol lakókocsik és szabadidős járművek lesznek láthatóak. A Víztorony Parkban lesz mindhárom napon a Tuningautó Kiállítás a fiatalok kedvéért és OT Találkozó a túrázás-kedvelő oldtimer autósoknak.

Lesz négy újdonság is: USA Autó Kiállítás a Víztorony Parkban, Volga Kiállítás az Orient előtt, autómodell kiállítás az Orientben és működő 120 éves cséplőgép bemutató a traktorkiállítás területén.

A nagy parkban lesz nagyszabású Gőzmozdony Kiállítás és Vasútikocsi Kiállítás, valamint Terepasztal Kiállítás. A hagyományőrzés ismét teret kap: Háztáji és Kézműves Vásár, ahol füstölt kolbász, sajt, méz, lekvár és egyéb háztáji ételekből és kézműves termékekből lehet vásárolgatni.  A melegkonyhás ételeket a „Disznótoros Kolbászfesztivál” profi vendéglátósai  készítik és azokat szabályozott árakon árusítják a látogatóknak.

Az autóval érkezőket nagy befogadóképességű, ingyenes parkolók várják a helyszínen. A Vasúttörténeti Park vasúton, busszal, villamossal és kerékpárúton is megközelíthető!

Jegyek a rendezvény helyszínén vásárolhatók meg nyitvatartási időben, készpénzzel, bankkártyával, SZÉP Kártyával és Erzsébet Utalvánnyal.

Oldtimer Show:2019 április 5-7-ig

Nyitva tartás: péntek 13:00-18:00, szombat és vasárnap 09:00-18:00Az Oldtimer Show programjairól, tömegközlekedési és egyéb információkról a www.oldtimershow.hu honlapon vagy a www.facebook.com/oldtimershow/ oldalon találhatók további információk.

Fotó forrása:oldtimershoww.hu/2018/

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Ma van a logisztika napja
Közös szakmai konferencián ünnepli a Logisztika Napját a Magyar Logisztikai Egyesület (MLE) és a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU)   Sajtóközlem…