2024. 04. 16. kedd

Csongor
1 EUR 394 HUF
1 GBP 462 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Pest megyei hírek
  • »
  • Nyár végére befejeződik a Határ úti autóbusz-végállomás és teljes környezetének felújítása

Nyár végére befejeződik a Határ úti autóbusz-végállomás és teljes környezetének felújítása

A IX. kerületi Határ úti autóbusz-végállomás és környékének felújítása, amelyhez a forrást Budapest Főváros Önkormányzata biztosította, és amelynek keretében a metró melletti autóbusz-végállomás és teljes környezete átépült, valamint a busz- és villamos-végállomás (42-es, 50-es és 52-es villamos) akadálymentesítésére is sor került, 2015-ben kezdődött. A Ferde utca burkolata teljesen megújult. A téren a zöldfelületeket is megújították, cserjéket, fákat, virágokat ültettek, továbbá a bevásárlóközpont felőli saroknál díszmedence is épült. Új utcabútorok, utasvárók és FUTÁR kijelzők létesültek a térkőburkolattal ellátott végállomás területén.

 A projekt megvalósítását akadályozta, hogy a területen lévő pavilonok tulajdonosai ellenálltak azok elbontásának, és a konfliktus megoldása jogi útra terelődött, így a perek lezárásáig a bontást nem lehetett elkezdeni. A projekt műszakilag 2015-ben elkészült, de a peres eljárásokban érintett pavilonok közötti területeken nem lehetett véglegesen lezárni a munkálatokat. 2019 tavaszán még egy pavilon ügyében voltak viták, ez volt az akadálya a felújítás teljes befejezésének. Ez a helyzet 2019. június elején rendeződött.

 

A vállalkozó július elején elkezdte a pavilon helyének átépítését, és a felújítás teljes befejezéséhez szükséges feladatok elvégzését, a zöldfelületek rendbetételét. A tervezett munkálatok közúti forgalomkorlátozással nem járnak, csak a járda burkolatát érintik. A munkák várhatóan 2019 augusztusában fejeződnek be.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek