2024. 03. 28. csütörtök

Gedeon, Johanna
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF

Ne feledje: hétfőtől nem áll meg a metró az Arany János utcánál és a Ferenciek terén

Március 9-től megállás nélkül halad át az M3-as metró az Arany János utca és a Ferenciek tere állomáson. A BKK emlékeztetőül újra felhívja a figyelmet: a metrófelújítás miatt lezárt két állomás környéke továbbra is elérhető marad a sűrű követésű belvárosi felszíni járatokkal, a megszokottnál gyakrabban induló 2-es villamossal, a kiskörúti járatokkal, a Rákóczi úti autóbuszokkal vagy a Deák Ferenc térig közlekedő 72-es és 73-as trolival. A Ferenciek tere megálló lezárásával a Buda felől érkezőknek, illetve a Buda felé továbbutazóknak a BKK elsősorban a megszokottnál sűrűbben induló M4-es és M2-es metrót ajánlja. Hétköznap a metró továbbra is Újpest-központ és a Nagyvárad tér között közlekedik – az Arany János utca és a Ferenciek tere állomáson megállás nélkül áthaladva –, a hétvégi, Kőbánya-Kispest és Lehel tér közötti metrópótlás pedig változatlan marad.

 

–          A Ferenciek tere és környéke elérését továbbra is biztosítja a felszíni kötöttpályás közösségi közlekedési hálózat – a megszokottnál sűrűbben induló 2-es villamos a Duna-parton, illetve a 47-es és a 49-es villamos az Astoriánál –, továbbá a Kossuth Lajos utca–Erzsébet híd útvonalon rendkívül sűrűn közlekedő buszjáratok. A Ferenciek tere metróállomás lezárása miatt javasoljuk, hogy a Buda felől, vagy Buda felé utazók a Deák Ferenc tér, a Kálvin tér vagy az Astoria csomópontban történő átszállással tervezzék utazásukat az M2-es, az M4-es metróval, vagy a Rákóczi úton közlekedő buszokkal.

–          Az Arany János utca metróállomás környéke továbbra is elérhető a 9-es autóbusszal, emellett az állomás lezárása miatt a Deák Ferenc térig meghosszabbított útvonalon jár a 72-es és a 73-as trolibusz. A környezetbarát trolibuszok az Arany János utca és a Deák Ferenc tér között felsővezeték használata nélkül közlekednek.

 

A metróközlekedés változása miatt érdemes előzetesen felkészülni, és ha szükséges, március 9-től új utazási irányokat igénybe venni. Ehhez nyújt segítséget a BKK FUTÁR utazástervező alkalmazás, amellyel akár előre is megtervezheti útját, miközben az applikáció valós idejű járatinformációk alapján az optimális útvonalat ajánlja fel akár utazás közben is.

 

A lezárt metróállomások környékére utazók a metrón kezelt jegyekkel igénybe vehetik a Kálvin tér és a Nyugati pályaudvar között közlekedő felszíni járatokat, továbbá az Astoria és a Ferenciek tere közötti autóbuszokat.

 

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek