2021. 11. 27. szombat

Virgil
1 EUR 369 HUF
1 GBP 436 HUF

Modernebb és költséghatékonyabb – Megújult formában tér vissza a MOL Bubi

Jövő tavasszal a jelenlegihez képest modernebb, a változó felhasználói igényekhez igazodó MOL Bubit vehetnek birtokukba a fővárosban közlekedők. Új mobilapplikáció, könnyebben tekerhető kerékpárok, valamint többszintű árazás és rugalmasabb használat – ezek lesznek az új közösségi kerékpárrendszer jellemzői.

A MOL Bubi teljesen új dimenziókat nyitott a budapesti közösségi közlekedésben. Mára a rendszer megvalósította eredeti célját, hozzájárult a kerékpározás, mint reális városi közlekedési alternatíva elfogadtatásához, népszerűsítéséhez. A sikeres bevezetésnek köszönhetően egy széles körben ismert, elismert (pl.: a Forbes 2015-ben a legtrendibb magyar márkák közé választotta), értékes brand jött létre a megosztáson alapuló közlekedési eszközök piacán.

 

A népszerű közbringarendszer 2014-óta elérhető Budapesten, hat év után azonban elérkezett az ideje annak, hogy alapjaiban újuljon meg a szolgáltatás: a felhasználói igények és a szokások, valamint a technológiai lehetőségek is jelentősen megváltoztak ez idő alatt.  Ezért írt ki közbeszerzést a vállalat a rendszer átalakítására, ennek köszönhetően az új MOL Bubi 2021 tavaszától lesz elérhető a felhasználók számára.

 

A jelenleg érvényben lévő üzemeltetői szerződés 2020. november 29-én jár le, amelyet a BKK nem hosszabbított meg az átmeneti hónapokra, tehát a szolgáltatás tavaszig szünetelni fog. A leállás egyébként is elengedhetetlen lett volna a rendszer átalakításához, erre pedig a téli időszak a legideálisabb: ilyenkor az átlagoshoz képest 90 százalékkal alacsonyabb a kerékpárok kihasználtsága. (Napi szinten 230-280 bérlés jellemző a téli hónapokban, de előfordult már olyan nap is, amikor 90-nél kevesebb felvételt regisztráltak.)  A hosszabbítás költségei ezzel szemben irreálisan nagy kiadásokkal terhelték volna a BKK egyébként is megtépázott költségvetését, amely a koronavírusnak köszönhetően megközelítőleg 30 milliárd forintos hiányt mutat.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum