2024. 03. 28. csütörtök

Gedeon, Johanna
1 EUR 395 HUF
1 GBP 461 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Pest megyei hírek
  • »
  • Marad a sűrű közlekedési rend a belvárost elérő fő vonalakon, az egyéb járatokon a nyári menetrendre áll át a BKK

Marad a sűrű közlekedési rend a belvárost elérő fő vonalakon, az egyéb járatokon a nyári menetrendre áll át a BKK

A BKK továbbra is a valós utazási igényeknél nagyobb sűrűséggel indítja járatait. Az ilyenkor szokásos nyári menetrendekre történő átállás két lépésben, fokozatosan történik meg június 29-től, hétfőtől: a forgalmasabb, belvárost érintő járatok még két hétig a normál, legnagyobb kapacitású menetrenddel közlekednek, míg a város többi vonalán a nyári menetrendek lép érvénybe.

A BKK folyamatosan vizsgálja a fővárosi közösségi közlekedés utasforgalmát: a korlátozások enyhülésével, a járványidőszak végével, a felkínált kapacitáshoz képest még mindig jelentősen alacsonyabb az utasszám. A felmérések alapján a nyári átlagos forgalom kevesebb, mint 60 százaléka tapasztalható a BKK-járatokon. Az alacsony utasszám ellenére, annak érdekében, hogy továbbra is kényelmesen és biztonságosan tudjanak utazni, az utasforgalmi szempontból kiemelt vonalakon július közepéig biztosítjuk a legnagyobb kapacitással üzemelő menetrendet.

 

A megszokott nyári menetrendre való átállást a BKK fokozatosan, két lépésben valósítja meg. A forgalmas csomópontokat és a belvárost érintő fő gerincvonalakon, illetve a vágányzári korlátozásokban érintett járatokon az elkövetkező két hétben továbbra is a sűrű közlekedést és a legnagyobb kapacitást biztosító menetrendek lesznek érvényben.

 

Ennek megfelelően továbbra is sűrűbben, a megszokott menetrend szerint közlekedneik

  • az M2-es, az M3-as és az M4-es metró, valamint a metrópótló járatok,
  • az 1-es és a 4-6-os villamos, valamint a budai fonódó villamoshálózat forgalmasabb járatai,
  • 1-2 percenként indulnak a Thököly úti tengelyen közlekedő autóbuszjáratok és
  • a pesti nagy lakótelepeket kiszolgáló autóbusz gerincjáratok.

 

Utazása megtervezéséhez javasoljuk, hogy használja a BKK FUTÁR alkalmazást, mellyel valós idejű információt kaphat a járatok közlekedéséről.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek