2021. 09. 25. szombat

Eufrozina, Kende
1 EUR 357 HUF
1 GBP 417 HUF

Lezárták a fogaskerekű pályájának egy részét

Néhány napja kisiklott a budapesti fogaskerekű vasút az Erdei Iskola és a Gyöngyvirág utca között. Ameddig nem tisztázták a baleset okát, a hatóság pályazárt rendelt el.


Néhány napja kisiklót a budapesti fogaskerekű egyik szerelvénye, de szerencsére személyi sérülés nem történt. Ugyanakkor a teljeskörű vizsgálatok idejére hatósági pályazárt rendeltek el a vonalnak az Erdei iskola és a Széchenyi-hegy közti szakaszára. Ezért a fogaskerekű ideiglenesen rövidebb útvonalon, csak a Városmajor és az Erdei Iskola között közlekedik.

A kimaradt szakasz a Moszkva tér felől a 21-es és 21A, a Királyhágó tér felől pedig a 212-es autóbusszal érhető el; a Széchenyi-hegy, Gyermekvasút és a Művész út megállóhelyek pedig a Svábhegyről induló 60-as pótlóbusszal.

 A 60-as pótlóbusz a Svábhegyről a 21-es autóbusz Normafa irányú megállójából indul, a Széchenyi-hegy, Gyermekvasút állomásnál pedig a Golfpálya úton, a Fogaskerekű végállomása mögött és a Gyermekvasút végállomása előtt is megáll. A korlátozás idején a 212-es autóbuszon, hétköznap is, a teljes vonalon lehet kerékpárt szállítani.

Kertész Z István

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hajas Laci újra tanulónak állt Látványos bemutatók, fergeteges show-k, hazai és külföldi sztárfodrászok... A magyar fodrászszakma színe-java gyűlt …

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum