2021. 12. 6. hétfő

Miklós
1 EUR 364 HUF
1 GBP 428 HUF

Legyen tisztább és élhetőbb az Örs vezér tere!

Közbiztonsági és köztisztasági akcióba kezdett a Budapesti Közlekedési Központ, hogy megtisztítsa, és így szebbé, rendezettebbé, élhetőbbé tegye az Örs vezér terét. A kezdeményezés célja, hogy fokozza a teret használó gyalogosok, utasok, valamint az ott dolgozó BKK-munkatársak komfort- és biztonságérzetét.

 

Közlekedés szempontjából nagy jelentősége van a Budapest XIV. és X. kerületének határán elterülő óriási térnek, ezért a BKK fokozott figyelmet fordít arra, hogy a terület a jelenleginél biztonságosabb és tisztább legyen. Az akciót alapos tájékozódás előzte meg: a közlekedésszervező cég megbízásából készült közvélemény-kutatásból többek között kiderült, hogy a BKK-pénztárak közül az Örs vezér terén működők megítélése a legkedvezőtlenebb. Az utasok, valamint a jegy- és bérletpénztár munkatársainak beszámolói alapján ebben nagy szerepet játszik a téren kialakult rossz közbiztonsági helyzet; a szabályokat áthágó emberek viselkedése; a hajléktalan személyek jelenléte; továbbá a nagy mennyiségű szemét. Ráadásul a téren lévő pénztárakban dolgozó BKK-munkatársakat többször érte már inzultus, amellyel szemben védtelennek érzik magukat.

 

Mindezeket figyelembe véve a BKK a hatóságokkal és kerületi szervekkel közös köztisztasági és közbiztonsági akciót kezdeményezett, amely március 4-én, csütörtök reggel indult. A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. munkatársai már korán reggel nagygépekkel nekiláttak a tér és az aluljáró megtisztításának; a rendészeti tevékenységet végző rendőri és önkormányzati szervek, valamint a szociális munkások pedig fokozott jelenlétükkel és munkájukkal segítették a tér rendbetételét.

 

„A közös akció várhatóan két hétig tart, később pedig szeretnénk ezt rendszeres időközönként megismételni – tájékoztatott Borsi Dávid, a BKK szóvivője. – Nagyon fontosnak tartjuk az ügyfeleink visszajelzéseit, ezért azonnal reagáltunk a kutatásban felvetődő gondokra. Be kell azonban látni, hogy pusztán rendészeti eszközökkel nem lehet felszámolni a téren kialakult helyzetet. A kiváltó okok összetettebb társadalmi problémákból fakadnak. A BKK mindenesetre arra törekszik szoros együttműködésben a partnereivel, hogy az Örs vezér tere tisztább és élhetőbb legyen.”

 

A köztisztasági és közbiztonsági akcióban részt vesz:

• a Budapesti Közlekedési Zrt. (BKV Zrt.),

• a Budapesti Közlekedési Központ Zrt. (BKK Zrt.),

• a BRFK Metró Rendőrség,

• a BRFK X. kerületi Rendőrkapitányság,

• a BRFK XIV. kerületi Rendőrkapitányság,

• a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság (FÖRI),

• a Zuglói Önkormányzati Rendészet,

• a Kőbányai Önkormányzati Rendészet,

• a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. (FKF Zrt.),

• a Menhely Alapítvány,

• a Magyar Vöröskereszt,

• a Zuglói Városüzemeltetés.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Kalandokkal tűzdelt 25. Jubileumi Mikulás Rally után beszélgetek Juhász Csabi raliversenyzővel. Megosztanád a portál olvasókkal, hogy miként is sik…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum