2022. 05. 26. csütörtök

Evelin, Fülöp
1 EUR 388 HUF
1 GBP 455 HUF

Kivirágoztatták Gödöllőt

Nyílt közbeszerzésen nyerte el ​Gödöllő város közigazgatási területeinek növényápolási munkáit, ​2 évre, a Jánosik és Társai Kft. Munkájuknak köszönhetően a város megkapta az Arany Virág díjat – tájékoztatott Jánosik Lajos, a cég tulajdonosa.

A Virágos Magyarországért környezetszépítő versenyen évente mintegy 300 település vesz részt. A versenyen kizárólag települési önkormányzatok indulhatnak, akik saját anyagi kereteiken belül „virágoztatják fel” környezetüket.

A Jánosik Kft külterület gondozási ágazatának munkatársai egyebek között fél millió négyzeten gyűjtik a lombot. Csak idén 14.590 darab egynyári növényt 577 darab évelőt, 491 darab cserjét, csaknem 200 fát ültettek. Emellett a virágágyások a cserje- és évelő ágyások gyommentesítése, a évelő- cserje- és rózsa metszése, a sövények nyírása, a cserjék ifjítása, a faültetés, a mulcs terítése, a tápanyag utánpótlása is a feladataik közé tartozik.

A helyi Montágh Imre Általános Iskola és Készségfejlesztő Iskolában végzett parkgondozók adják a munkavállalók 60 százalékát. ​A ​készségfejlesztő iskola az értelmileg akadályozott, középsúlyosan értelmi fogyatékos tanulókkal foglalkozik. Ezek a fiúk és lányok gyakorlatot szerezhettek a munka világában, lehetőséget kaphattak, hogy megmutassák helyt tudnak állni a munkaerőpiacon. Az iskolával a Jánosik Kft. folyamatosan tartja a kapcsolatot, kölcsönösen segítve egymást.

A külterület-gondozás a cégnek 21 éve működő ágazata. Az ágazat árbevételének több mint 5 százalékát teszi ki a Gödöllőn végzett munka.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum