2024. 03. 28. csütörtök

Gedeon, Johanna
1 EUR 395 HUF
1 GBP 461 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Pest megyei hírek
  • »
  • Három értékesítőhelyét bezárja a BKK a metrófelújítás és a koronavírus-járvány hatásai miatt

Három értékesítőhelyét bezárja a BKK a metrófelújítás és a koronavírus-járvány hatásai miatt

A Budapesti Közlekedési Központ az utasforgalomhoz és az M3 metró vonalán történő felújításhoz igazodóan március 31-től a Nyugati pályaudvaron és a Corvin-negyednél egy-egy konténerpénztár, április 1-jétől a Ferenciek terén pedig az ügyfélközpont működését szünteti be.

A három értékesítési helyszín megszüntetésének oka, hogy az M3 metró vonalán folytatott felújítási munkák miatt a lezárt állomásokon – Corvin-negyed M, Ferenciek tere M és Nyugati pályaudvar M – jelentősen visszaesett az utasforgalom. Ennek betudható, hogy az érintett három metróállomáson a személyes értékesítőhelyek forgalma is nagymértékben csökkent. Kedvezőtlen hatással van a koronavírus-járvány is, amely miatt jelentősen átalakultak az utazási szokások.

 

A BKK úgy határozott, hogy igazodik az utasforgalomhoz, valamint a metró-korszerűsítési munkák és a koronavírus-járvány miatt megváltozott körülményekhez. Március 31-től bezárja a Nyugati pályaudvaron és a Corvin-negyednél lévő felszíni konténerpénztárát, amiért azok az építési terület miatt nehezen észrevehetők, továbbá kiesnek a gyalogosok és az utasok útjából.

 

Április 1-jétől bezár a Ferenciek terén működő BKK Ügyfélközpont is. A felszínen kialakított gyalogos-átkelőhely miatt csekély az aluljáróban közlekedők száma, ebből fakadóan az aluljáró szinten lévő ügyfélközpont forgalma visszaesett, ráadásul az építési terület miatt nehéz azt megtalálni és megközelíteni.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek