2022. 05. 28. szombat

Emil, Csanád
1 EUR 393 HUF
1 GBP 463 HUF

Ellenőrt kereső Facebook-bejegyzés: a BKK vizsgálja az esetet

A Facebookon csütörtök óta terjed az a bejegyzés, amelyben egy magánszemély kifogásolja, hogy utastársát, tudomása szerint egy háromgyerekes édesanyát a BKK ellenőrei pótdíjazták. A BKK vizsgalatot indított az esettel kapcsolatban – ahogyan egyébként minden bejelentett, illetve a BKK tudomására jutott, rendhagyó közlekedési szituáció esetében is –, mert a bejegyzésben tényként beállított információk és az érintett ellenőrök nyilatkozata több ponton is ellentmond egymásnak. Éppen ezért a BKK kéri az érintettek, akár a bejegyzést közzétevő, akár a pótdíjazott hölgy jelentkezését további személyes egyeztetés érdekében. Azt egyébként a bejegyzés sem tagadja, hogy a pótdíjazott hölgy érvényes jegy, bérlet nélkül utazott, miközben a közösségi közlekedési szolgáltatás igénybevétele Budapesten is érvényes utazási jogosultsághoz kötött.

 

A BKK soron kívül indított vizsgálatában eddig az érintett ellenőrt és az eset megtörténtekor szintén jelen lévő társát – a több éve ellenőrként dolgozó páros egyik tagjára sem érkezett eddig társaságunkhoz panasz, bejelentés – hallgatták meg, állításuk azonban ellentmond a bejegyzést közzétevő hölgy kijelentéseivel. Az eset további feltárásához kérjük tehát akár a Facebook-posztot író hölgy, akár az érintett háromgyerekes anyuka jelentkezését a bkk@bkk.hu emailcímen, akár a +36-1 3-255-255-ös ügyfélszolgálati telefonszámon.

 

A BKK a szituáció kapcsán általánosságban fontosnak tartja felhívni a figyelmet arra, hogy Budapesten csak érvényes utazási jogosultság birtokában lehet igénybe venni a közösségi közlekedési szolgáltatást. Ha valaki érvényes jegy, bérlet nélkül száll fel egy közlekedési eszközre, történhet figyelmetlenségből, feledékenységből, tájékozatlanságból, illetve egyéb olyan okból is, amely mögött nincs szándékosság. A jegyellenőrök azonban ellenőrzéskor és az esetleges pótdíjazáskor a helyszínen nem mérlegelhetnek, nem tehetnek különbséget utas és utas között, csak objektív tényezők alapján dönthetnek, azaz nem gyakorolhatnak méltányosságot senkivel szemben.

 

A BKK felhívja a figyelmet arra is, hogy a jegyellenőr kolléga jelezte: nem járult hozzá ahhoz, hogy a posztoló hölgy felvételt készítsen róla, és azt közzétegye.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum