2021. 09. 20. hétfő

Friderika
1 EUR 351 HUF
1 GBP 412 HUF

Dr. Ángyán József Gödöllő új Díszpolgára

Hagyományosan idén is államalapító Szent István királyunk ünnepén, augusztus 20-án adták át a Gödöllő Város Díszpolgára címet. Az elismeréssel idén dr. Ángyán József egyetemi tanárt tüntette ki a képviselő-testület.

Az átadási ünnepségre augusztus 20-án kora este, az Erzsébet Királyné Szálloda dísztermében került sor, ahol dr. Ángyán József dr. Gémesi György polgármestertől vehette át az elismerő címmel járó oklevelet és aranygyűrűt. A kitüntetéssel a Gödöllői Agrártudományi Egyetemen, majd annak jogutódján, a Szent István Egyetemen végzett magas szintű felsőoktatási, oktatásfejlesztési és tudományos munkáját, a mezőgazdaságtudományi- és mezőgazdaság kutatói tevékenységében nyújtott kimagasló szakmai eredményeit, továbbá a vidékfejlesztésért tett erőfeszítéseit, példaértékű szakmai helytállását ismerte el a képviselő-testület.

Az ünnepségen dr. Gémesi György mondott köszöntőt, aki úgy fogalmazott: Ángyán József személyében olyasvalaki kapja a Gödöllő Város Díszpolgára kintüntető címet, aki hite szerint vállalja az értékrendjét, nem hajlandó megalkudni, és akinek a gerince nem hajlik, csak törik.  Teljesítménye, a GMO-mentesség kapcsán végzett munkája erre érdemessé teszi.

Dr. Ángyán József agrármérnök, mezőgazdasági kutató-szakmérnök, egyetemi tanár, intézetigazgató, az MTA doktora, 2006-2014 között országgyűlési képviselő, 2010–2012 között a Vidékfejlesztési Minisztérium parlamenti ügyekért felelős államtitkára volt.

A Gödöllői Agrártudományi Egyetemen 1977-ben szerzett okleveles agrármérnöki diplomát. Két évvel később mezőgazdaság-tudományi egyetemi doktori címet és mezőgazdasági kutató szakmérnöki diplomát szerzett. 1993-tól a mezőgazdaság-tudomány kandidátusa, 1998-ban a környezettudományok területén habilitált. 2007-ben megkapta az  MTA doktora címet.

Munkahelyei a Gödöllői Agrártudományi Egyetemhez, majd annak jogutódjához, a Szent István Egyetemhez kötik, ahol 1999-ben kapott egyetemi tanári kinevezést. Felsőoktatási, oktatásfejlesztési, tudományos tevékenysége keretében 1990-ben munkatársaival az agrár-felsőoktatásban elsőként kezdeményezte okleveles környezetgazdálkodási agrármérnöki egyetemi szak kidolgozását és indítását. 1991-1996 között a Környezet- és Tájgazdálkodási Intézet alapító igazgatóhelyetteseként, majd annak igazgatójaként tevékenykedett. Vezetésével az egyetem tíz új tanszéket alapított.
Közreműködött a kormányzat földbirtok-szabályozási rendszer tervének kidolgozásában, a Nemzeti Vidékstratégia és annak végrehajtását szolgáló Darányi-terv elkészítésében.

Ángyán József megköszönve az elismerést kijelentette: „Annál nagyobb elismerés számomra nem lehet, mint, hogy az a közösség, ahová közel fél évszázada tartozom, méltónak talál arra, hogy díszpolgárai sorába fogadjon.”
Úgy fogalmazott: A kitüntetés a családjának és a kollégáinak is szól.
Azt kívánja, hogy Gödöllő továbbra is olyan emberléptékű, élhető és szerethető város legyen, amilyenné nem csak történelme, hanem az elmúlt 25-30 év tette.
Dr. Ángyán József, a díszpolgári címmel járó pénzbeli elismerést a gödöllői rászoruló családok javára ajánlotta fel.

Dr. Gémesi György az ünnepség keretében  Polgármesteri Ezüstérem Gödöllőért elismerést adott át Dóczi Istvánnak, elismerve 60 éves sport- és 40 éves edző pályájának eredményeit.

Dóczi István sportolói és edzői pályafutásával egyaránt Gödöllő hírnevét gyarapította. A gödöllői női röplabda szakosztályban végzett kimagasló edzői tevékenységéért, az utánpótlás válogatott sikeres csapattá kovácsolásáért, ami számos rangos elismerést hozott városunk versenyzőinek és Gödöllőnek.

A kitüntetetteket ünnepi műsor köszöntötte, amelyben Benedek Krisztina népdalénekes, Reményi Anna énekművész és Horváth Viktor, a Szent István Egyetem egykori hallgatója közreműködött.

Forrás:godolloiszolgalat.hu

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

A mai napon elindult az ellenzéki előválasztás, pontosabban elindult volna, de ahogyan az OEVB meglehetősen szépítve fogalmazott „a változást akaró vá…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum