2024. 04. 18. csütörtök

Andrea, Ilma
1 EUR 393 HUF
1 GBP 460 HUF

Az adomány jó kezekbe kerül!

Talán sokan nem tudják, de Budapesten működik egy óvoda, ahova nagyon mélyszegénységben élő vagy rászoruló gyermekek járnak! Sokan csak “hajléktalan ovinak” nevezik, de fontos megjegyeznünk, hogy NEM hajléktalanok.

A kicsik minden nap tiszta ruhát és élelmet kapnak, és fürdetik is őket amennyiben szükséges.
Az óvodának, a gyermekeknek nagy szüksége lenne: 98-146-os méretű ruhákra és 24-35-ös cipőkre, játékokra, fejlesztő eszközökre (Pl.: festèk, rajzlapok, kifestők, ceruzák stb.), tartós élelmiszerre. Az ovi szükségből nyílt.
A szakemberek szerint a fedél nélküli gyermekek száma Magyarországon közel ezer fő, ők lakásnak nem minősülő helyiségekben, például pincékben húzzák meg magukat.
A pesti “hajléktalanóvodába” egész Budapestről viszik a gyerekeket. Az ovi reggel hétkor nyit, a gyerekeket először megfürdetik, aztán tiszta ruhába öltöztetik, és enni kapnak, mert sajnos nagy részük délután négytől másnap reggelig nem eszik. Nincs mit.
Az óvodavezető szerint az ő kis óvodásainak az a legnagyobb örömük, ha van mit enni. Minden ételt megmutatnak nekik, ha lereszelnek egy káposztát, azt is, mert volt olyan kicsi például, aki úgy érkezett hozzájuk, hogy kizárólag a krumplit ismerte.

Az óvoda alapításának éve: 2003
Az óvoda címe (a teljes intézmény székhelye): 1086 Budapest, Dankó utca 11.
OM azonosító: 200483
Fenntartó: Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség

Aki tud ruhákat és cipőket, tartós élelmiszert és egyéb hasznos dolgokat küldeni, az alábbi címre juttassa el:
Adományszervező Csoport, vezető koordinátor:
Borsányi Aranka, ari@wjlf.hu, (+36-1) 577-0515, (+36-70) 459-3681
Adományok átvételének helyszíne és ideje:
1086 Budapest, Dankó utca 11. (WJLF épülete), munkanapokon 8.00-16.00
(Amennyiben ez az időpont nem megoldható, a főiskolai portaszolgálat átveszi a felajánlásokat munkaidőn kívül, szabad- és munkaszüneti napokon is.)

Ezen felül: Az ovi mellett lévő épület hajléktalan szálló, oda felnőtt ruhákat, cipőket is várnak.
Külön csomagba pakolják az adományokat, ne a gyerekholmival legyen együtt!

Továbbá pénzbeli adománynak is örülnek! Erről külön érdemes egyeztetni a megadott elérhetőségeken!

Még egy kis információ:
“A Wesley János Lelkészképző Főiskola néhány tantermében és szociális helyiségében alakították ki a főiskola udvarán az óvodát, amely 40-45 gyermek befogadására alkalmas.”
“Az intézmény működtetőjének, Iványi Gábornak az ötlete volt. A fővároson kívül még további tíz hasonló óvodájuk létezik vidéki városokban. Mert a szükség sok helyen ott van. A közoktatásban összesen 3000 gyermek ellátásáról gondoskodnak. A szociális háló, amelyet a rászorulók alá feszítenek, nem szakad el az óvoda után sem, hiszen több általános és középiskolát is működtetnek, melyekből az igazán tehetséges és szorgalmas, jó képességű diákok bejuthatnak a Wesley János Lelkészképző Főiskolára is, ahol például szociális munkás diplomát szerezhetnek.”

AZ ADOMÁNY JÓ KEZEKBE KERÜL!
Segítsünk!
Oszd meg, hiszen ez nem reklám. Segítség bárhonnan érkezhet.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Bronzérem az Euro Trophy-n
Szabó Bende ROTAX MAX Euro Trophy Genk - 2024.04.12-14. KSB Racing Team Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Tro…