2024. 03. 29. péntek

Auguszta
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF

Augusztus 20.: Születésnap, amelyből erőt meríthetünk

Hagyományosan a Gödöllői Városi Fúvószenekar térzenéjével kezdődött a Szent István napi városi ünnepség a főtéren. A Himnusz hangjai alatt a 802. sz. Szent Korona Cserkészcsapat tagjai hozták be nemzeti zászlónkat, majd dr. Gémesi György polgármester mondta el ünnepi köszöntőjét.

Ezt követően  Kertész Dániel református lelkész, Kozsuch Zsolt római katolikus plébános, Albert Gábor evangélikus lelkész és Sivadó János görögkatolikus parókus áldották és szentelték meg az új kenyeret, amit a szertartást követően Gémesi György vágott fel; a kenyérosztás alatt Albert Anna népdalénekes a Szent István című népdaléneket adta elő.

Ünnepi beszédet Albert Gábor, a Gödöllői Evangélikus Egyházközség lelkésze mondott, aki többek között arról beszélt, hogyan változott augusztus 20. megünneplésének módja és tartalma történelmünk során.
Gondolatai zárásaként úgy fogalmazott: „Lelkészként az ünnephez kapcsolva áldást kérek a kenyérre és szimbolikusan az életre, keresve egymás tisztelését és szeretésé, nem csupán a születésnapon. A születésnap legyen töltés, töltekezés, de legyen hatása a hétköznapokra is!”
Pál apostol szavait idézve: A szeretet soha el nem múlik. Van forrásunk, van honnan újra és újra meríteni, hogy legyen ünnepünk, és legyen, lehessenek szárnyaló hétköznapjaink. „

Albert Gábor gondolatai után a “Miénk itt a tér” című zenés összeállítást tekinthették meg az egybegyűltek. Közreműködtek a Gödöllői Fiatal Művészek Egyesületének tagjai és az Erkel Ferenc Általános Iskola diákjai. A műsort összeállította és rendezte Horváth Zoltán.

Az ünnepi programot tűzijáték, majd Darányi László tárogató játéka zárta. Az ünnepségen megszegett új kenyeret az Édes Lelkem Pékségben készítették.

Forrás:godolloiszolgalat.hu

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek