2023. 12. 1. péntek

Elza
1 EUR 380 HUF
1 GBP 441 HUF
IMG 5471

Átadták a gödöllői kerékpárutat

IMG 5471

Vasárnap 18 órakor az ünnepélyes útavató keretében mintegy száz bringás kerekezett végig a város új kerékpárútján a VÜSZI Dózsa György úti székházától a Szabadság térig. Az eseményen dr. Gémesi György polgármester és Füle Sándor, a gödöllői kerékpáros munkacsoport tagja köszöntötte a bringásokat és mindazokat, akik segítették a beruházás megvalósítását.

Gödöllő elkötelezett a kerékpáros közlekedés fejlesztésében, aminek eredményeként 2014-ben és 2016-ban is elnyerte a „Kerékpárbarát település” címet. A tervezett nyomvonalak közül a legfontosabb az észak-déli irányú kerékpáros főhálózat kialakítása a városközpont és a főbb kereskedelmi illetve szabadidős célpontok, munkahelyek között.
Az elkészült szakasz a városközpont (Szabadság tér) és a Haraszti út közötti kerékpáros közlekedést segíti.
A tervek szerint 2019-ben készül el a kerékpárút a Haraszti úton egészen a LEAR bejáratáig, valamint a Teghze L. utcán a Tesco mellett az átkötés az Ádám utcáig, beleértve egy új gyalogos és kerékpáros híd építését a Rákos-patakon.
Füle Sándor elmondta, a Magyar Kerékpáros Klub gödöllői tagjaival hat éve azon fáradoznak, hogy kulturáltabban és biztonságosabban tudjanak a kerékpárosok közlekedni. A most elkészült fejlesztés egyben a legjelentősebb is.
Gémesi György emlékeztetett rá, hogy egy szakaszt a Dózsa György úton 2017-ben önerőből építtetett az önkormányzat. A következő cél a kerékpárút kiépítése a Gépgyárig, amire pályázati forrást lehet elnyerni. Sikeres pályázat esetén a 300-350 millió forintra becsült költségekből várhatóan 100 millió forintot kell az önkormányzatnak önrészként biztosítania.
Hozzátette, a városközponti szakaszon megszűntetett parkolósáv helyett a Körösfői utcában létesítettek új parkolókat, és a tervek szerint területet is bérelni fognak további parkolóhelyek kialakításához. A közútkezelővel egyezetve villanyoszlop és tűzcsap áthelyezését is tervezik az érintett ingatlanokról történő biztonságosabb kihajtás érdekében.

IMG 5452

IMG 5481

IMG 5493

IMG 5511

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Horn Lilla és az autósport!
Horn Lilla fiatal kora ellenére szép sikereket ért eddig a gokartsportban, és már bontogatja a szárnyait a karosszériás autókban. Lillával beszélg…