2022. 01. 23. vasárnap

Rajmund, Zelma
1 EUR 358 HUF
1 GBP 428 HUF

Aki kíváncsi, hamar megöregszik – Hangüzenet a BKK járatain az Idősek Világnapján


Az Idősek Világnapja alkalmából különleges üzenettel lepi meg BKK-járatokon utazókat az Önkéntes Központ Alapítvány Idősek Barátai Programja és a Budapesti Közlekedési Központ.

Az Önkéntes Központ Alapítvány (ÖKA) Idősek Barátai Programja az öregedő társadalom legnagyobb kihívásával száll szembe: a magánnyal. Önkénteseik segítenek az idősek méltóságát megőrizni, a bennük rejlő rengeteg kincset feltérképezni, megmutatni, és ezáltal harmonikus közösségeket építeni.

„A Budapesti Közlekedési Központ 2020. tavasza óta az ügyfeleinkkel való nyílt, közvetlen kommunikáció mellett olyan aktivitásokkal színesíti a város életét, amely szerethetőbb benyomást kelt” – hangsúlyozza Borsi Dávid, a BKK szóvivője. „Ennek köszönhetően minden fontosabb ünnep, esemény kapcsán igyekszünk egy-egy jármű-felirattal, hangbemondással, Facebook-poszttal kedveskedni utasainknak. Gyermeknapon például gyerekelőadásokat közvetítettünk online, a 4-es és a 6-os villamos vonalán gyerekek mondták be a megállókat, illetve ismert mesehősök hangja köszöntötte a kicsiket a legtöbb fővárosi járaton.”

A szóvivő hozzátette: „Társaságunknak éppen ilyen fontosak az idősebb ügyfelek is, ezért október 1-jén, az Idősek Világnapján Gálvölgyi János és Szilágyi Tibor színművészek hangüzenetükkel hívják fel a BKK járatain utazók figyelmét erre a korosztályra. Szeretnénk ezúttal is kifejezni tiszteletünket irántuk, és arra kérni utasainkat, hogy a járműveken adják át nekik a helyet, és segítsenek nekik a közlekedésben.”

Hadrévy Borbála, a program önkéntes koordinátora igazi társadalmi összefogást lát kialakulóban, amely a Covid–19 járvány alatt csak erősödött: „Mindannyian tudunk tenni az idős korosztályért valamit. Már egy kedves mosoly, egy együttérző szó is sokat jelent.

„Gálvölgyi János és Szilágyi Tibor azonnal elfogadták felkérésünket. Nagyon nagy öröm ez számunkra! Kiemelkedő kulturális élményhez juttatnak minden szerencsés hallgatót. A BKK-nak köszönhetően sok ember hétköznapját fogja különlegessé varázsolni ez az üzenet!” – mondta Somlai Katalin, az Idősek Barátai Program vezetője.

Az idősekkel kapcsolatos további információkról, önkéntes és támogatási lehetőségekről az Idősek Barátai hírlevelében olvashat, melyre itt lehet feliratkozni.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Palócleves
Hozzávalók: 75 dkg hús /lehet sertés és marha is/ 75 dkg zöldbab 50 dkg burgonya 4 evőkanál olaj 1 púpozott evőkanál liszt 2 dl tejföl …

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum