2024. 03. 28. csütörtök

Gedeon, Johanna
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF

A BKK továbbra sem érti a kormányhivatal közleményét az elmaradt járatsűrítésről

Tekintettel arra, hogy 2020. november 16-ától, hétfőtől a létező legnagyobb kapacitással járnak a BKK járatai, a társaság személyes egyeztetést kezdeményez a kormányhivatallal a hetek óta húzódó járatsűrítési ügyben. A kormányhivatal – immáron negyedszer – ismét visszautasította a BKK sűrítési tervét. A társaság továbbra is értetlenül áll az elutasító határozat láttán. A jelenleginél több jármű már fizikálisan sem áll rendelkezésre.

A BKK a jogtalan vádak miatt személyes egyeztetést kezdeményez a kormányhivatallal, hogy végre pont kerüljön a járatsűrítési ügy végére. Ahogy a társaság már több közleményében is leszögezte: nem igaz, hogy nem hajtotta végre a Magyar Kormány járatsűrítésre vonatkozó döntését, és hogy nem adott át ezzel kapcsolatban dokumentációt a kormányhivatalnak.

Emlékeztetőül, ahogy azt korábbi közleményünkben is megírtuk: a két lépésben, szeptemberben és novemberben bevezetett járatsűrítésekkel minden létező és hadra fogható fővárosi járművet forgalomba állítottak a BKK és a fővárosi közlekedési szolgáltatók. A gyakorlatban rendelkezésre álló maximális járműszám maximális kihasználásával, a jelenlegi helyzetben bevethető összes járművezető foglalkoztatásával a közlekedési cégek elérték a plafont. A járatsűrítést a BKK éppen a legnagyobb kihasználtságú gerincvonalakon hajtotta végre. Az M3 és az M4 metró, az 1-es, a 4-es, a 6-os villamos, a budai fonódó villamoshálózat vonalain. Továbbá a Rákóczi úti tengelyen közlekedő buszjáratok, valamint a nagy kerületközpontokat, lakótelepeket kiszolgáló járatok, így a 9-es, a 23-as, a 31-es, a 32-es, a 85-ös, a 95-ös, a 105-ös, a 151-es, a 159-es busz, illetve a 76-os és a 79M trolibusz vonalán.

Ugyan a novemberi járványügyi szigorítások óta városszerte ismét csökken a járatok kihasználtsága, a Fővárosi Önkormányzat, a BKK és a szolgáltatók számára továbbra is az a legfontosabb, hogy biztonságosan lehessen utazni Budapesten. Ennek érdekében természetesen együttműködik a járatsűrítésekről ismét félrevezető információkat kijelentő Fővárosi Kormányhivatallal is. A BKK személyes egyeztetésre hívja a Fővárosi Kormányhivatalt a kérdés tisztázására, és továbbra is  együttműködik a járatsűrítés ügyében is.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek